Risale-i Nur'larla ilgili gündeme oturacak iddia

Bağımsız Milletvekili İdris Bal, Erdoğan'ın cevaplaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesinde, Başbakan'a 11 çarpıcı soru yöneltti.

Risale-i Nur'larla ilgili gündeme oturacak iddia

Risale-i Nur eserlerinin basımını devlet tekeline alacak kanun tasarısı ile ilgili siyasilerin ve hukukçuların tepkisi devam ediyor. Devlet tekelinin tehlikesine dikkat çekiliyor.

Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, TBMM Başkanlığına sunduğu ve Başbakan Erdoğan’ın cevaplandırmasını istediği yazılı soru önergesinde, “Risale-i Nur eserlerinin basımını devlet tekeline alarak, Yeni Asya kolu başta olmak üzere, Nurcu grupları baskı altına almaya çalışıyor musunuz?” diye sordu.

CEMAATLERE BASKI MI YAPILIYOR?

Erdoğan’ın kendi cemaatini oluşturmaya çalıştığını söyleyen Bal, TÜRGEV’in bu cemaat için para topladığı iddialarına cevap verilmesini istedi.

Bal, TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Erdoğan’ın yeni bir cemaat yapılanmasına doğru gittiğini belirtti.

Yeni Asya'ya göre, Önergede 11 soruya yer veren Bal, Başbakanın bu soruları cevap vermesini istedi. Bağımsız Milletvekili İdris Bal, geçen hafta Yeni Asya’ya konuşarak AKP hükümetinin, Risale-i Nurların basım işinin devlet tekeline alınarak belli cemaatler üzerinde baskı kurulmak istediğini belirtmişti. 

Bal, Hükümet belli cemaatleri belli fırsatlar vererek etki altına almaya ve yönlendirmeye çalışırken, belli cemaatleri de cezalandırmak ve hizaya sokmak istiyor. Bunun için de Risale-i Nur’un basım hakkı konusunu kullanıyor” diye konuşmuştu. Bal bu iddialarını meclis gündemine taşıyarak Başbakan Erdoğan’ın cevaplaması için soru önergesi verdi. Önergede 11 soruya yer veren Bal, “Risale-i Nur eserlerinin basımını devlet tekeline alarak Yeni Asya kolu başta olmak üzere Nurcu grupları baskı altına almaya çalışıyor musunuz?” diye sordu. 

Bal, önergede şu sorulara yer verdi:

- Kendinizi İslam dünyasının lideri hatta ‘Halife’ olarak gördüğünüz, dini cemaatlerin önde gelen isimlerinden size biat etmelerini istediğiniz doğru mudur?

- Biat eden cemaatleri, çeşitli kamu imkânlarını kullanarak ödüllendirdiğiniz, biat etmeyenleri ise devletin gücünü kullanarak cezalandırdığınız doğru mudur?

- Yakın arkadaşınız olduğu kamuoyunca bilinen Ahmet Ergün’ün Yönetim Kurulu Başkanı, oğlunuz, kızınız, gelininiz ve damadınızın yönetim kurulu üyeleri olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) aracılığı ile kendi güdümünüzde yeni bir dini cemaat kurmaya çalışıyor musunuz?

- Bakanlıklar ve belediyelerden ihale alan işadamlarına, TÜRGEV’e bağışta yapmaları telkininde bulunuyor musunuz?

- Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) teşkilatına, 15 Ocak 2014’te verilen ‘Bütün dinî grupların izlenmesi talimatı’ sizin talimatınızın gereği midir?

- Risale-i Nur eserlerinin basımını devlet tekeline alarak Yeni Asya kolu başta olmak üzere Nurcu grupları baskı altına almaya çalışıyor musunuz?

- İsmailağa cemaatinin önderi Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’nin, Çeçenistan’a yapacağı ziyaretin engellenmesi konusunda bir dâhliniz var mı?

<< Önceki Haber Risale-i Nur'larla ilgili gündeme oturacak iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER