YSK'ya olağanüstü itiraz!

CHP Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçimin iptali için olağanüstü itiraz hakkını kullanarak YSK’ya resmen başvurdu.

YSK'ya olağanüstü itiraz!

Ankara'daki seçimin iptali için YSK'ya başvuran Yavaş, 6 bin 240 tutanakta hata tespit ettiklerini vurguladı. Tartışmaların bitmek bilmediği 30 Mart seçimleriyle ilgili Kent Otel’de basın toplantısı düzenleyen CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara’nın iradesine vurulan darbenin ortadan kalması için hukuksal haklarını kullanacaklarını söyledi. Toplantı yaptığı salonun dışında da büyük bir kalabalığın destek verdiği Yavaş, sandıkta kazandıklarını, kirli masalarda, zulalarda almak isteyenlere karşı koyacaklarını vurguladı.

USULSÜZLÜKLERLE DOLU

“Alın teri şaibeyi yenecek, siyasi kapkaca karşı direnenler kazanacaktır” diyen Yavaş, bazı seçim bölgelerinde 16 defa oyların sayılmasına rağmen iptal kararı verildiğine dikkat çekerek “Türkiye’nin başkenti en şaibeli seçime ev sahipliği yapmıştır. Bu ülke demokrasi tarihinde böylesine tartışmalı bir seçim yaşamamıştır” ifadesini kullandı. “YSK’ya Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlığı seçiminin iptali istemli olağanüstü dilekçemizi veriyoruz” diyen Yavaş, tam 6 bin 240 tutanakta hatalı işlem ve usulsüzlük tespit edildiğini vurguladı. Yavaş, “Bu tutanaklarda en fazla mühürsüz tutanak, geçersizlik sebeplerinin yazılmaması usulsüzlükleri görülmektedir” dedi. Yavaş, 710 tutanakta da tutarsızlık olduğunu kaydetti. “Gerekçesi yazılmayan bin 208 tutanak var” diyen Yavaş, YSK’nın ilk kez yaptığı oy pusulalarını tarama işleminin faydalı olduğunu sözlerine ekledi. Yavaş, “Oy pusulaları teslim edilirken tarandı, dijital ortamda toplandı ve bütün partilerin erişimine açıldı. Yani biz bu tutanakları YSK’nın verilerine göre görebiliyoruz” açıklaması yaptı. Yavaş, “Bunların oylamasına baktığımızda mühürlü tutanaklarda CHP, mühürsüzlerde AKP önde” dedi.

“Mühürsüz geçersiz oylar ve hukuka aykırı durum nedeniyle Ankara’nın oyları seçime yansımamıştır” diye konuşan Yavaş, tespit edilen bu kadar yoğun hatadan sonra, YSK’nın emsal kararlarını göz önüne alarak seçimin yenilenmesini talep ettiklerini kaydetti. Yavaş, tüm bu nedenlerle YSK’nın seçimin yenilenmesi kararı alması gerektiğini kaydetti.

“Sevdamız Türkiye olacak”

Bugün gazetesinin haberine göre, Mansur Yavaş, toplantı sonrası dışarda bekleyen vatandaşlara, “Hiçbir makamı birinizin saç teline değişmem. Demokratik haklarımızı sonuna kadar arayacağız. YSK’dan iptal kararı çıkmazsa, Anayasa Mahkemesi ve AİHM’e kadar gideceğiz. 1 oyun bile peşindeyiz. Sevdamız Ankara, ama bilsinler ki sonuç alamazsak bundan böyle sevdamız Türkiye olacak” diye seslendi.

<< Önceki Haber YSK'ya olağanüstü itiraz! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER