BDP'li Sırrı Sakık'tan Meclis'i geren sözler!

BDP'li Sırrı Sakık'ın, ''Sizin tarihiniz katliam tarihidir'' sözleri Genel Kurul'da tepkilere yol açtı.

BDP'li Sırrı Sakık'tan Meclis'i geren sözler!

BDP, nefret suçlarındaki artışın belirlenmesine ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak TBMM Genel Kurul gündemine getirdi.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, batıda birçok il ve ilçede Kürtlere karşı saldırıların devam ettiğini ileri sürdü. Muş, Diyarbakır, Şırnak, Batman'da  farklı etnik kimliğe saygısızlık yapıldığını kimsenin söyleyemeyeceğini ifade eden Sakık, ''Bu politikalar devam ederse, bizim tasvip etmediğimiz politikalar, olaylar gündeme gelirse sorumlusu biz değil, iktidardır'' dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, MHP olarak, ırkı, dini, mezhebi, rengi ne olursa olsun insanlar arasında ayırıma, nefrete yol açacak söylemlere karşı olduklarını ifade etti. 

Halaçoğlu, ''Bir ülkede yaşayacaksınız, o ülkenin içinde başka insanlara karşı darpta bulunacaksınız, onların hak ve hukukuna saygı göstermeyeceksiniz, buna neden de siz olacaksınız çünkü sürekli söylemlerinizde bunları dile getireceksiniz, ardından da 'neden olaylar çıkıyor' diyeceksiniz. Üniversitede okuduğumda, kimin Türk, kimin Kürt olduğunu kimse kimseye sormazdı, kimsenin de umurunda değildi. Siz sürekli Kürt diyorsanız, karşınıza birileri çıkar Türk demeye başlar'' diye konuştu.
         
Sakık, sataşma olduğu gerekçesiyle yeniden söz aldı. 

Sakık'ın, ''O zaman hep birlikte 1920'lere doğru gidelim. Kimin kime ihanet ettiğini, kimin bütün halkları tek kimliğe getirdiğini, diğer halkları nasıl katlettiğini hep birlikte tartışalım. Sizin tarihiniz katliamlar tarihidir. O tarihlerde bugün mücadele edenlerin atalarının nasıl katledildiğini siz çok iyi bilirsiniz. 'Dersim katliamı, Mustafa Muğlalı olayında ne dersiniz. '1937-1938'de Aleviler, Kürtler katledildi diyeceksiniz, siyaseten de buradan nemalanacaksınız'' sözlerine milletvekilleri tepki gösterdi.

AK Parti Grup  Başkanvekili Nurettin Canikli ''Milletin tarihine laf söylemek, 30 yıldan beri katliam yapan terör örgütünü destekleyen sizlerin hiç haddi değildir'' dedi. 

MHP Grup  Başkanvekili Oktay Vural ise ''Türk milletine, tarihine nefretle bakan birinin nefret suçlarından bahsetmesi ne kadar büyük paradoks'' diye tepki gösterdi.


<< Önceki Haber BDP'li Sırrı Sakık'tan Meclis'i geren sözler! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER