Prof. Dr. Laçiner: Muhalifi, gazeteciyi susturmanın yeni yolu 'paralel'


Çanakkale'de düzenlenen operasyonda dört gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakılan ünlü güvenlik uzmanlarından, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, "Önce 'paralel' dersin, sonra 'terörist', olmadı hapsedersin. Yeni Türkiye'de muhalifi, gazeteciyi, akademisyeni vs. susturmanın yolu budur." dedi.

Öğrencilere burs verilmesiyle ilgili operasyonda gözaltına alındıktan sonra yurtdışı yasağı koyularak serbest bırakılan Laçiner, bugün sosyal medya hesaplarında düşünce ve tepkilerini dile getirdi. Ülkenin sahipsiz olmadığını ve susmayacağını belirten Laçiner, şunları yazdı: "Bu ülkeyi yönetenler terörün 't'sini biliyorsa ben de astronotum. Masumlar, aydınlar vs. terörist diye içeride, gerçek terörse her yerde. Mesajım, beni susturmaya çalışan zorbalara. Beni öldürseniz de cesedim haykıracak hakkı hakikati. Bu ülke sahipsiz değil. Dün, mahkemede hakim bey herkese tek tek sordu, 'Terör örgütü üyesi misiniz?' diye. İnsanların yüzünü görmeliydiniz. Ne günlerden geçiyoruz. Terörü bu hale getirenlerin, kendilerini eleştiren-uyaran herkesi 'hain' ilan etmesi ironiktir. Önce bir aynaya baksınlar, sonra konuşsunlar.
Önce 'paralel' dersin, sonra 'terörist'; olmadı hapsedersin. Yeni Türkiye'de muhalifi, gazeteciyi, akademisyeni vs. susturmanın yolu budur." CİHAN
<< Önceki Haber Prof. Dr. Laçiner: Muhalifi, gazeteciyi susturmanın yeni... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER