Putin'den Türkmenlerle ilgili flaş iddia

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geleneksel basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Toplantıda flaş bir açıklama yaptı.

Putin'den Türkmenlerle ilgili flaş iddia

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yıl sonu basın toplantısına açıklamalarda bulunurken Türkiye-Rusya krizine değindi. Türkiye'de gerçekleşen G-20 zirvesinde Türkmenler hakkında ise hiçbir şey duymadığını söyledi.

İşte Putin'in Türkmenler hakkında ki o açıklaması:

Bu trajedinin yanı sıra bize dokunan bir diğer şey daha var. Biz Türkiye ile işbirliğini reddetmedik ki. Antalya’ya (G20 zirvesine) gittim. Türk meslektaşlarımız önümüze çok hassas konular koydular ve yardım istediler. Sundukları konu uluslararası hukukla bağdaşmıyordu. Ama biz “Evet, sizi anlıyoruz ve yardıma hazırız” dedik. Türkmenler hakkında ise hiçbir şey duymadım. Türkmenistanlı Türkmenleri biliyorum ama bize '(oradaki) Türkmenlerden' bahsetmediler.

BİZİ ARAYIP 'BU BÖLGEYİ BOMBALAMANIZI İSTEMİYORUZ' DİYEBİLİRLERDİ

Biz Türkler için çok hassas sorunlarda işbirliğine hazır olduğumuzu göstermişken, uçağımızı vurmadan önce telefon açıp ya da mevcut askeri işbirliği kanalları yoluyla bize ulaşıp şöyle diyebilirlerdi: ‘Sınır konusunu konuşmadık ama biz bu bölgede de çıkarlara sahibiz. Haberiniz olsun, sizden bu bölgeyi bombalamanızı istemiyoruz.’ Ama hiç kimse hiçbir şey söylemedi.
 


<< Önceki Haber Putin'den Türkmenlerle ilgili flaş iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER