Robin van Persie: Çok zorlu bir ikinci yarı olacak


Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Robin van Persie, ligde ikinci yarının çok zorlu olacağını söyledi. Hollandalı yıldız, ligin zirvesinde Beşiktaş'la birlikte yer alsalar da hata yapmaları halinde Galatasaray'ın da bu yarışa ortak olacağını belirtti.

Türkiye Kupası'nda Giresunspor'u 6 - 1 yenen Fenerbahçe'de takımı adına iki şık gol atan Robin van Persie maçın ardından açıklamalarda bulundu. Robin van Persie, "Bence çok güzel bir maç oldu. Bir ara verildi. Belli bir ara verdikten sonra birkaç gün önce bazı arkadaşlarımız oynadı. Bugün bizler oynadık. İkinci yarıya fit başlamak için önemli maçlar. Çünkü adım adım yükseliyoruz." dedi.

Yaptığı bireysel çalışmalarla ilgili bir soru üzerine Robin van Persie, "Birkaç gün içeride çalıştım. Ama tabii o antrenmanların hepsi iyi durumu gelmek için yapılıyor. Onlardan ziyade maçlarda süre almak oynamak çok önemli. Bu maçlarda da maç eksikliğimizi kapatıyoruz." cevabını verdi.

En büyük hedefinin 90 dakika sahada kalmak olduğunu da dile getiren golcü futbolcu, "İlk yarıdaki maçlarda yanlış hatırlamıyorsam 3 maçta 90 dakika oynadım. Bu tabii ki yeterli değil. 90 dakika sahada yer almak en büyük hedefim. İkinci yarıda bunu gerçekleştirmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Fernandao ile birlikte oynamanın kendisi için avantaj olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine de Robin van Persie, "Öncelikle Fernandao ile birlikte iyi oynuyoruz. Rakibin durumu müsaade ediyorsa beraber de oynayabiliriz." diye konuştu.

Şampiyonluk yarışıyla ilgili de Robin van Persie, şöyle devam etti: "Çok zorlu bir ikinci devre olacak. Çok maçımız var önümüzde. Ligde Beşiktaş'la biz zirvede yer alıyoruz. Şanslar yüzde 50 gibi dursa da bizler ve diğer takım hata yapabilir Galatasaray da şampiyonluk yarışında iddialı bir konuma gelebilir. Bunlar bir tahmin bunlardan ziyade ikinci yarıda zorlu maçlar oynayacağız. Bunlara ayrı ayrı hazırlanmak gerekiyor. Rekabeti bir kenara bırakıp maçlarımıza kuvvetli bir şekilde hazırlanmamız gerekiyor."

Robin van Persie son olarak, ruh halinin dışa yansımasıyla ilgili de "Benim kişiliğim bu duygularımı saklayamam. Mutluysam benim mutlu olduğumu 20 kilometreden de görebilirsiniz. Bunu gizlemen gerektiğim söyleniyor ama bunu yapabilen bir yapıda değilim." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Robin van Persie: Çok zorlu bir ikinci yarı olacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER