Roman düğünündeki saldırının sebebi 'oyuna kaldırmamak'

Roman düğünündeki saldırının sebebi 'oyuna kaldırmamak'

Bursa'da, 3 kişinin ölümü, 6 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan Roman düğünündeki silahlı saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor. Soruşturması kapsamında olaya karıştıkları iddia edilen 5 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen'in de hayatını kaybettiği olayın, düğünde 'oynamaya davet ettin, etmedin' tartışmasından çıktığı öne sürüldü.

Olay, Yıldırım ilçesi Hacivat Mahallesi'ndeki roman düğününde gece yarısı meydana geldi. İddiaya göre, organizasyon işleri yapan Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, mahallede bir düğünün sunum işini üstlendi. Alkollü oldukları ileri sürülen bir grup, Özçimen'i kendilerini oyuna davet etmediğini öne sürünce tartışma çıktı. İddiaya göre, olay yerinden ayrılan grup bir süre sonra düğün alanında silahla saldırı düzenledi. Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen'in de bulunduğu 8 kişi yaralandı. Olay yerine gelen ambulans ve özel araçlarla Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma, Bursa Devlet ve Çekirge Devlet Hastanesi ile özel bir hastaneye götürülen yaralılardan 1 çocuk babası Efkan Özçimen (32) ile Savaş Göcük (34) ile Saniye Çelik (53) yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Saldırıda çeşitli yerlerinden yaralanan 6 kişi ise hastanelerde tedavi altına alındı.

Olayın ardından Cumhuriyet Savcısı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Doğanevler Mahallesi'nde bulunan dere boyunda çalılıklar arasına gizlenen 2 şüpheli, saldırıya karıştığı iddiasıyla yakalandı. Polis ekipleri saldırıya karıştığı öne sürülen 3 kişiyi daha gözaltına aldı. Polis ekipleri, olay yerinde yaptıkları incelemede 100'ü aşkın mermi çekirdeği buldu. Saldırıda hayatını kaybeden 3 kişinin cenazeleri otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kurum önünde geniş güvenlik önlemleri aldı.

OLAY YERİ TEMİZLENİYOR

Olay yerinde ekiplerin incelemenin tamamlanmasıyla temizlik harekatı başladı. Düğündeki alkol şişeleri dikkat çekti. Hacivat Mahallesi'ndeki gergin bekleyiş sürüyor. Saldırıda hayatını kaybeden Efkan Özçimen'in dedesi ve Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Ferudun Güler, "Romanların bir geleneği vardır, düğünde 'beni kaldırdın, kaldırmadın' olayından münakaşa çıktı, silahlar patladı, Efkan'ımız beyhude gitti. Düğünde niye oynatmadın diye kavga ettiler, aslında başkanımız oynattı. Sonra yeniden oynamak istediler galiba. Saldırganlar alkollüydü. Şok olduk. Allah, ailesine sabırlar versin. Romanların da başı sağolsun." dedi.

Özçimen'in yakınlarından İzzet Parlaker ise şunları kaydetti: "Üzüntümüz çok büyük, mübarek gecede Allah ona rahmet etsin. Cinayet, siyasi değil, içkiden kaynaklanan bir olay. Alkol şişede durduğu gibi durmuyor, olan Efkan'a oldu. Efkan kardeşimiz vefat ettikten sonra bütün Roman halkı çöktü, şu anda yas içinde. Romanlara, Federasyonların Başkanı olduğu için çok büyük hizmetlerde bulundu."

Olay yerine gelen Karacabey Roman Derneği Başkanı Erkan Bağlamacı da, "Efkan herkesin kardeşi ve ağabeyiydi. Bir daha öyle bir insan, Romanların hakkını savunacak insan geleceğini tahmin etmiyorum, zannetmiyorum. Herkesin acısı çok büyük. Tamamen bir kargaşadan kaynaklanmış, kasıtlı bir şey yok." diye konuştu.

Saldırıda hayatını kaybeden 3 kişinin, otopsi işlemlerinin tamamlanmasıyla bugün ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

Öte yandan romanlar arasında yaygın olan bir geleneğe göre, düğünlerde oyuna davet edilmeyenlerin tepkiyle karşılandığı ileri sürüldü. CİHAN
<< Önceki Haber Roman düğünündeki saldırının sebebi 'oyuna kaldırmamak' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER