Romanya'dan İstanbul'daki saldırıya kınama


İstanbul'da dün gerçekleşen patlama sonrası Romanya hükümeti ve Cumhurbaşkanı Iohanis'ten saldırıyı kınama mesajları geldi.

Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis imzasını taşıyan ve cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde yayınlanan mesajda, "Yeni bir yıla başlarken terör maalesef birçok can almıştır. Türkiye ve Irak'taki saldırıları kınıyorum ve uluslararası toplum nazarında teröre karşı olan kararlılığımızı tekrar yinelemek istiyorum. Terörün çözümü için tüm dünya ülkelerinin ortaklaşa mücadele vermesinin gerekliliğini vurgu yapmak isterim. Romanya olarak ölenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz" denildi.

Hükümet adına basın bildirisi yayınlayan Romanya dışişleri bakanlığı, "Romanya hükümeti olarak ölenlerin ailelerine baş sağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bizi de derinden etkileyen bu üzücü olayda terörizme karşı Türkiye ile dayanışma ve desteğimizi yineliyoruz" açıklamasını yaptı. Ayrıca patlama sonrası basına düşen haberlere göre, İstanbul'da bulunan birçok Romen turistin Romanya'ya geri dönmek için tur firmaları ile görüştüğü bilgisi paylaşıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Romanya'dan İstanbul'daki saldırıya kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER