RTÜK üyesi Demirkan'dan sansür çıkışı

RTÜK üyesi Demirkan, 7 kanalın Digiturk, Tivibu, Kablo TV, Turkcell TV ve Teledünya platformundan çıkarılmasını ‘Siyasi operasyon’ olarak nitelendirdi. Yargısız infazlar yapıldığını kaydetti.

RTÜK üyesi Demirkan'dan sansür çıkışı

RTÜK üye­si Sü­ley­man De­mir­kan, Di­gi­turk, Ti­vi­bu, Kab­lo TV, Turk­cell TV ve Te­ledün­ya di­ji­tal ya­yın plat­form­la­rı­nın 7 ka­na­lı çı­kar­ma­sı­nın va­tan­daş­lar­dan yo­ğun tep­ki al­dı­ğı­nı di­le ge­tir­di.

Tep­ki­le­rin di­ğer RTÜK üye­le­ri ve ku­ru­ma da yö­nel­di­ği­ni an­la­tan De­mir­kan, “R­TÜK ne ya­pı­yor, ni­ye mü­da­ha­le et­mi­yor di­ye so­ru­yor­lar. ‘Biz, bu plat­form­la­rın abo­ne­si­yiz ve dü­zen­li fa­tu­ra ödü­yo­ruz. İz­le­di­ği­miz 7 ka­nal bir­den ka­rar­tı­lın­ca, bi­zim ze­de­le­nen hak­kı­mız ne ola­ca­k’ di­yor­la­r” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

17 ARALIK SONRASINDA ARTTI

Se­çim­ler ön­ce­sin­de ya­pı­lan bu iş­lem ile seç­me­nin öz­gür­ce bil­gi al­ma­sı­na en­gel ko­nul­du­ğu­nu kay­de­den De­mir­kan, bu du­ru­mun va­tan­da­şın öz­gür oy kul­lan­ma hak­kı­nın ze­de­le­ye­cek ni­te­lik­te ol­du­ğu­nu be­lirt­ti. De­mir­kan şun­la­rı söy­le­di: “P­lat­form­dan çı­kar­tı­lan ku­ru­luş­la­rın si­cil­le­ri­ne bak­tım. 17-25 Ara­lık yol­suz­luk ope­ras­yo­nu­na ka­dar bu ku­ru­luş­la­rın ih­lali di­ğer ya­yın ku­ru­lu­şun­dan da­ha az.

Ama, yol­suz­luk ope­ras­yon­la­rın­dan son­ra bir­denbi­re bu ku­ru­luş­lar­la il­gi­li ra­por­lar­da yo­ğun­laş­ma ol­muş. Ne te­sa­düf ih­lal ce­za­la­rı da ay­nı ta­rih­ten iti­ba­ren dik­kat çe­ki­ci bir bi­çim­de art­mış.”  

YAPILANA?KAYITSIZ?KALAMAYIZ

Üst Ku­ru­lun plat­form­la­rın na­sıl ça­lı­şa­ca­ğı­nı dü­zen­le­di­ği­ni ve on­la­rı de­net­le­me gö­re­vi bu­lun­du­ğu­nu anım­sa­tan De­mir­kan, “Her­kes yap­tı­ğı­nın ge­rek­çe­si­ni açık­la­mak zo­run­da­. RTÜK, fii­len baypas edi­le­rek yar­gı­sız in­faz­lar ya­pı­lı­yor.

Biz, RTÜK ola­rak bu ya­pı­lan­la­ra ka­yıt­sız ka­la­ma­yız. Ka­yıt­sız ka­lır­sak var­lık ne­de­ni­mi­zi in­kâr et­miş olu­ruz. Ni­te­kim, kal­ma­dık da­” di­ye ko­nuş­tu.

SIKIYÖNETİM DÖNEMİ GİBİ

De­mok­ra­tik sis­tem­ler­de böy­le bir uy­gu­la­ma­nın ya­pı­la­ma­ya­ca­ğı­nı vur­gu­la­yan De­mir­kan, “Bu sı­kı­yö­ne­tim dö­nem­le­rin­de, dik­ta­tör­lük­ler­de olur” dedi. Her­ke­si hu­ku­ka, ya­sa­la­ra uy­gun dav­ran­ma­ya da­vet eden De­mir­kan, ak­si yön­de dav­ra­nan­la­rın hu­kuk te­me­lin­de he­sap ve­re­ce­ği­ni vur­guladı.

YARGI KARARI YOK

RTÜK?Üyesi Demirkan, “Bu ya­yın ku­ru­luş­la­rı, 'Ha­vuz med­ya­sı' di­ye ad­lan­dı­rı­lan­la­r gi­bi sa­de­ce ik­ti­dara de­ğil, mu­ha­le­fet par­ti­le­ri­ne de yer ve­ri­yor. Yar­gı ka­ra­rı ol­ma­dan ya­pı­lan si­ya­si bir ope­ras­yon. Mu­ha­le­fe­tin se­si va­tan­da­şa ulaş­ma­sın, seç­men ik­ti­da­rın söy­le­dik­le­ri­ne inan­sın ve se­çim so­nuç­la­rı böy­le şe­kil­len­sin is­te­ni­yor” dedi.

BUGÜN GAZETESİ

<< Önceki Haber RTÜK üyesi Demirkan'dan sansür çıkışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER