Rusların çoğu Türkiye'ye yaptırımı doğru buluyor


Rusya bağımsız araştırma şirketi Levada Center'ın yaptığı araştırmaya göre Rusya'da halkın yüzde 81'i Rusya'nın düşürülen Su-24 savaş uçağı ile ilgili uyguladığı Türkiye yaptırımlarına destek veriyor. Halkın sadece yüzde 9'u yaptırımları doğru bulmuyor.

Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı yaptırımları doğru bulmayanların yüzde 43'ü ekonomiyi sebep gösteriyor. Yaptırımlara karşı olanlar, Türkiye yaptırımlarının Rusya'nın ekonomisine ve Rusya vatandaşlarına olumsuz yansıyacağını ve ülkedeki ekonomik krizi daha da derinleştireceğinden endişe ediyor.

Ayrıca ankete katılanların üçte biri Türkiye ile Rusya arasında başlayan cepheleşmenin, halka zarar verecek olan karşılıklı ekonomik ve ticari yaptırımlarla Rusya'yı tehdit ettiğini düşünüyor. Rusya vatandaşlarının yüzde 30'u ise Rusya ve Türkiye arasındaki gerginliğin hiçbir zarar vermeyeceğini, Türkiye'nin Rusya için bir tehdit unsuru olamayacağını savunuyor.

Araştırma sonuçlarına göre Rusya'da halkın yüzde 56'sı Suriye'de operasyon yapan Rus savaş uçağının düşürülmesinde ilk olarak Türkiye hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı suçlu buluyor. Her dört kişiden biri uçağın düşürülmesinde "Suriye'de Rusya'ya karşı duran ABD ve NATO'yu" suçlu bulurken, halkın yüzde 17'si ise suçlunun uçağı düşüren Türk pilotlar olduğunu düşünüyor. Ankete göre uçak krizinde Rusya hükümetini suçlayanların oranı yüzde 7 olurken, yüzde 3'ü ise Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus pilotları suçlu buluyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusların çoğu Türkiye'ye yaptırımı doğru buluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER