Rusya, altıncı nesil savaş uçağı çalışmalarına başladı


Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Rogozin, katıldığı bir askeri havacılık geliştirmeleri toplantısının ardından Rusya'nın altıncı nesil savaş uçağı geliştirmek için çalışmalara başladığını söyledi.

Toplantının ardından altıncı nesil savaş uçağı hakkında konuşan Rogozin, "Elbette, bugün ön çalışmalar hakkında konuşuldu, altıncı nesil uçağın yapımı hakkında fikirler değerlendirildi. Şu anda beşinci nesil üzerindeki çalışmalarımız devam etse de geliştiricilerimiz ileriye bakıyorlar, doğru olan da bu." dedi.

Rus Ria haber ajansının haberine göre, Rusya Hava Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Viktor Bondarev'in Rusya'da yedinci nesil savaş uçakları için de çalışmalar yaptığını duyurdu. Bondarev, "Eğer biz şimdi duracak olursak sonsuza kadar durmuş oluruz. Hem altı hem de yedinci nesil uçak çalışmaları sürüyor. Daha fazla bilgi veremem." şeklinde konuştu.

Şu anda Rusya Ordusu'nda 4++ nesil savaş uçakları yer alıyor. Beşinci nesil T-50 savaş uçaklarının denemeleri ise devam ediyor. Dünyada sadece ABD beşinci nesil savaş uçaklarını kullanıyor. ABD ordusunda F-22 ve F-35 beşinci nesil savaş uçakları yer alıyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya, altıncı nesil savaş uçağı çalışmalarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER