Ayar'dan CHP'li Ekici'ye: Hakarete devam ederse farklı tavır içerisine gireriz


AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici'ye tepki gösterdi. "Milletimizin yüzde 52 oyu ile seçilmiş bir cumhurbaşkanına hakaret ederseniz ne olur, önce millet size haddinizi bildirir." diyen Ayar, "Milletin bildireceği zaman dilimine kadar -ki onun zamanları var çünkü- o zamanı gelinceye kadar da milletin temsilcileri milletin vekilleri de size haddini bildirir. Nefesimiz ensesinde olacak, bu hareketleri bu tavırları devam ederse biz de farklı bir tavır içerisine girebiliriz." diye konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi.

Bir gazetecinin, "Meclis genel kurulundaki kavgaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Ayar, şu cevabı verdi: "Maalesef o sorunun odak noktasında ben de bulundum. Akif Ekici, 2016 yılı bütçesi üzerine görüşmeler devam ettiği süreçte CHP'nin bütçeler üzerine konuşmacıları arasındaydı. Konuşmasının başından itibaren güzel hazırladığı, tam bir provokatörlük içeren bir konuşma metniydi. Kurgu bunun üzerine kurulmuştu. Baştan sona kadar cumhurbaşkanımıza hakaret üzerine kurulmuş bir kurgu idi. Sabırla dinledik, iktidar partisi bu konuda çok sabırlıyız. Eleştiri sınırında kaldığı sürece hiçbir sorunumuz yoktur. Eleştirileri dinleriz hatta haddini aşan eleştirileri bile dinleriz. Bazen de faydalanırız. Ama bu arkadaşımız eleştiri falan yapmadı. Baştan sona Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, milletimizin yüzde 52 desteğini almış cumhurbaşkanına baştan sona hakaret ve küfür etmiştir. Cumhurbaşkanımızın ailesini işin içine katarak, doktora gitmesi gerektiğini söyleyerek kısacası haddini aşmıştır. Milletimizin yüzde 52 oyu ile seçilmiş bir cumhurbaşkanını sevmeyebilirsiniz, sevmek zorunda değilsiniz. Eleştirebilirsiniz, eleştirinin boyutunu da aşabilirsiniz ama hakaret edemezsiniz. Peki hakaret ederseniz ne olur? Önce millet size haddinizi bildirir. Milletin bildireceği zaman dilimine kadar -ki onun zamanları var çünkü- milletin temsilcileri, milletin vekilleri de size haddini bildirir. Buradaki mesele budur. Ben kendisine ilave bir şey söylemek istemem. Hakaret asla etmem. Ama kendisini Gaziantepli kardeşlerime havale ediyorum. Hatta Gaziantep'ten kendisine oy vermiş olan Gaziantepli kardeşlerime tekrardan havale ediyorum. Ama nefesimiz ensesinde olacak, bu hareketleri bu tavırları devam ederse biz de farklı bir tavır içerisine girebiliriz. Kendisine onun dediği ifade ile ruh hastası da demem çünkü ruh hastalığı bir hastalıktır, bu hastalığı olan insanlara da hakaret olur."
CİHAN
<< Önceki Haber Ayar'dan CHP'li Ekici'ye: Hakarete devam ederse farklı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER