Rusya'da gündem bankalara stres testi

Rusya'da gündem bankalara stres testi

Rusya Merkez Bankası'nın uluslararası piyasalarda yaşanan gelişmeler dikkate alınarak doların 100 ruble olabileceği yönünde bankalardan 'stres testi' yapmasını önerdiği iddia edildi. Rusya Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamalarda ise bu yönde herhangi bir talebin olmadığı kaydedildi.

Rus basınında yer alan haberlere göre, Vozrojdenie Bankası Genel Müdür Yardımcısı Andrey Şalimov, Rusya Merkez Bankası'nın dolar kurunun 100 ruble olabileceği yönünde stres testi uygulamaları için bankalardan talepte bulunduğunu iddia etti. RBK'nın ulaştığı belgeye göre Merkez Bankası'ndan 10 Ağustos'ta gönderilen stres testi ile ilgili bir tavsiyenin yer aldığı, ancak bunun muhtemel döviz talebinin artışı ve bunun karşılanması ile ilgili olduğu belirtildi. Vedomosti'ye konuşan bir bankanın üst düzey yöneticisi de Merkez Bankası'ndan kendilerine bu yönde bir tavsiyenin gelmediğini ifade ederken, bir başka özel banka da gelişmelerle ilgili bilgisinin olmadığını kaydetti.

Rusya Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada ise bankalara üçüncü çeyrekle ilgili stres testinin önerildiğini, ancak 100 rublenin üzeri şeklinde bir tavsiyenin yer almadığı kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'da gündem bankalara stres testi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER