Rusya'da halk Türkiye yaptırımlarını destekliyor


Rus Su-24 savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesinden sonra Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTsIOM) ülkede halkın nabzını tuttu. Rusya vatandaşları VTsIOM anketinde Rus uçağının düşürülmesini ve Rusya'nın yaptırımlarını değerlendirdi.

Araştırma sonuçlarına göre Rusya'da her beş kişiden biri Türkiye'nin Rus uçağını provokasyon amacıyla düşürdüğünü ve Rusya ile çatışma yaratmak istediğini belirtti. Rusların yüzde 2'si ise Rus uçağının düşürülmesinin sebebi olarak petrolü gösterdi. Bu kişiler Türkiye'nin IŞİD ile yasa dışı petrol ticareti yaptığını ve Rusya'nın IŞİD'i bombaladığı için Rus uçağının düşürüldüğünü savundu.

Rusların yüzde 8'i uçağın düşürülmesinde ABD'nin Türkiye üzerindeki etkisini gösterirken, yüzde 5'i ise Türkiye'nin IŞİD'in ve teröristlerin tarafına geçtiğini öne sürdü. Araştırmada Rus uçağının neden düşürüldüğü ile ilgili görüş belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 32 olarak belirlendi.

Rus uçağının düşürülmesinden sonra Rusya'nın Türkiye'ye karşı uyguladığı ekonomik yaptırımlar Rusya halkı tarafından önemli derecede destek buldu. Rusya'da halkın yüzde 80'i vizesiz seyahatlerin durdurulması, Türk mallarına getirilen kısıtlamalar, Türk işçilere uygulanan kotalar ve diğer yaptırımları desteklediğini açıklarken, yüzde 13'ü ise bu yaptırımların doğru olmadığını söyledi.

Ayrıca ankete göre Rusların yüzde 54'ü Türkiye yaptırımlarını yeterli bulurken yüzde 31'i ise yaptırımları yeterli bulmadı ve genişletilmesini istedi. Yaptırımların gereğinden fazla olduğunu düşünen Rusların oranı ise sadece yüzde 8.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'da halk Türkiye yaptırımlarını destekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER