Rusya'dan CHP'ye taziye mesajı


Rusya muhalefetinden Adaletli Rusya Partisi Başkanı Sergey Mironov, Suruç'ta 32 kişinin ölümüne neden olan terör eyleminin ardından CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na taziye mesajı gönderdi.

Mironov, terör saldırısında Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerinin hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını ifade etti. Rus politikacı, "Sinsi terör eyleminde ölen ve yaralananların acısını paylaşıyoruz. Ölenlerin aile yakınlarına taziyemizi iletmenizi rica ediyoruz." dedi.

Terör saldırısını 'barbarca cinayet' olarak nitelendiren Sergey Mironov, "Bu saldırı Ortadoğu'yu kana bulamak isteyen terör örgütleri ile mücadele edenlere karşı yapılan bir barbar cinayettir. Suriye, Irak ve bölgenin diğer ülkelerinde yaşayan halklara kendi iradesini empoze etmeye çalışan tüm teröristlere karşı mücadele etmek için tek yumruk olmak lazım." şeklinde çağrıda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı mesajı yollayarak, barbarca gerçekleştirilen saldırıyı kınamış ve uluslararası toplumun terörle mücadele için aktif şekilde koordine olması gerektiğini vurgulamıştı. Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev de Başbakan Ahmet Davutoğlu'na taziye mesajı göndermişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya'dan CHP'ye taziye mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER