Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kerry ve Mogherini ile görüştü


Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve AB Dış Politika ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile Suriye sınırında düşürülen Rus uçağına ilişkin görüştüğü bildirildi. Lavrov'un görüşmesinde Suriye'de uçuş güvenliği konusunda ABD, Türkiye ve Rusya'nın imzaladığı memorandumu hatırlattığı belirtildi.

Rus Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Lavrov, Kerry ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Rus uçağının düşürülmesini ele aldı. Lavrov, Suriye'de uçuş güvenlik konusunda imzalanan memorandumun ihlal edildiğini not ettiklerini aktardı. Bununla birlikte iki bakan, Suriye krizinin politik çözüm sürecinin başlatılması konusunda görüşmelerin devam ettirilmesini ele aldı. Bakanlık Lavrov ve Kerry'nin görüşmede ayrıca Ukrayna'nın Kırım'ın elektriğini kesmesi konusunu da görüştükleri belirtildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada AB temsilcisinin talebiyle gerçekleşen görüşmede Mogherini'nin, uçağın düşürülmesi ile ilgili baş sağlığı dileklerini ilettiği belirtildi. Açıklamada "Mogherini Rus Su-24 uçağının düşürülmesinden dolayı baş sağlığı dileklerini iletti. Görüşme sırasında taraflar yaşanan olay çerçevesinde terörle mücadele ve Suriye çözümüne ilişkin görüşlerini aktardı." denildi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Kerry ve Mogherini ile... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER