Rusya müftüsü Gaynuddin'den Türkiye'ye taziye mesajı


Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 'Uluslararası Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması'nda Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin Ankara'daki patlamalarda ölenler için taziye dileklerini iletti.

Gaynuddin, başkent Moskova'da bu yıl 16'ıncısı düzenlenen 'Uluslararası Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması'ndaki açılış konuşmasında Ankara'da yaşanan terör olayına değindi. Dünya üzerinde ve Rusya'da Müslüman halkların problemlerinden bahseden Gaynuddin, Ankara Tren Garı'nda gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybeden yüze yakın vatandaşın yakını için başsağlığı dileğinde bulundu. Gaynutdin konuşmasında şunları söyledi: "Yüce Allah'a bizim kardeşlerimizi koruması için dua ediyoruz. Umuyoruz ki her yerde adalet olacak. Biz acı ve üzüntü ile Suriye, Filistin, Yemen, Pakistan ve diğer ülkelerde gerçekleşen kanlı olayları görüyoruz. Dün de Türkiye'den çok trajik bir haber aldık. İkili terör saldırısı sonucunda 90'dan fazla insan hayatını kaybetmiş ve 200'den fazla insan vücudunun farklı yerlerinden yara almış. Rusya Müslümanları olarak Türk halkına baş sağlığı diliyoruz. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına tüm Türk halkına taziyelerimizi ilettik."

"Silahlı çatışmalar, suçsuz insanların öldürülmesi, iç savaş ve anlaşmazlıklar çıkarmak, bunlar Allah'ın bize yasakladığı en büyük günahlar." diye konuşmasına devam eden Gaynuddin, " Yüce Kur'an-ı Kerim ve Hadis-i Şerifler bize gösteriyor ki, suçsuz bir insanı öldürmek tüm insanlığı öldürmek gibidir. Biz Rusya Müslümanları her zaman dünya üzerinde barıştan yana olacağız." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya müftüsü Gaynuddin'den Türkiye'ye taziye mesajı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER