Rusya: Suriye'de ateşkesin ucu açık olmalı


Rusya, Suriye'de sağlanan ateşkesin iki hafta süreceği iddialarını reddederek, ucu açık olması gerektiğini duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Bazı saygın Batılı medya kuruluşları Suriye'deki ateşkes için, sona ereceğini iddia ederek iki haftalık ateşkes ifadesini kullanmaya başladı. Bu kesinlikle böyle değildir." dedi. Zaharova, "Konu iki hafta veya başka bir ateşkes süresi ile ilgili değildir, ateşkesin ucu açık olmasını sağlama ile ilgilidir. Bütün çabaların yoğunlaştığı nokta da budur." diye ekledi.

Moskova'da haftalık bilgilendirme toplantısında konuşan Zaharova, ABD'nin Suriye'de bir B Planı olduğuna dair spekülasyonların da "sadece sözde kalmasını umduklarını" belirtti. Rus Sözcü, "Bazı üst düzey Washington yetkilisi tarafından Suriye'de bir B Planı olduğuna veya başka alternatifler olduğuna dair yapılan bütün açıklamaların, sadece sözde kalmasını umuyoruz." dedi.

Suriye'deki ateşkes konusunda bilgi veren Zaharova, bu süre içerisinde ateşkesin 31 kez ihlal edildiğini tespit ettiklerini söyledi. Mariya Zaharova, "Ateşkesin üç gününde 31 ateşkes kaydedildi ve ABD ateşkes görev gücü bu gerçekler konusunda bilgilendirildi." dedi.

LAVROV PARİS'TE NORMANDİYA DÖRTLÜSÜ TOPLANTISINA KATILACAK

Zaharova, basın toplantısında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un yarın Paris'te gerçekleştirilecek Normandiya Dörtlüsü toplantısına katılacağını belirtti. Zaharova, toplantı için "Ukrayna'nın güneydoğusundaki son durum ve Minsk anlaşmasının uygulanmasının görüşülmesi planlandı." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: Suriye'de ateşkesin ucu açık olmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER