Rusya: Suriye'de hastaneleri İncirlik'ten kalkan ABD uçakları bombaladı


Rusya, Suriye'nin Azez kentindeki hastanelerin Rus uçakları tarafından değil, İncirlik'te bulunan ABD üssünden havalanan Amerikan uçakları tarafından bombalandığını öne sürdü. Rusya, saldırının ABD uçakları tarafından gerçekleştirildiğinin Rus casus uçakları tarafından da tespit edildiğini iddia etti.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), İdlib'in Maanat en Numan kasabasında yönettiği hastanenin dün bombalandığını duyurmuş ve saldırıların "Rusya ya da Suriye tarafından gerçekleştirildiğini" bildirmişti. Dün ayrıca Azez'de de bir hastane bombalanmış ve en az 17 kişi ölmüştü.

Rusya Parlamentosu Duma'nın Uluslararası Politika Komitesi üyesi İgor Morozov, hastaneyi hedef alan saldırıların iddiaların aksine Rusya değil ABD tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Rus RIA Novosti ajansına konuşan Morozov, "Keşif bilgileri gösteriyor ki, bu sivil tesislere saldırıyı gerçekleştiren uçaklar, ABD öncülüğündeki koalisyon ve Türk uçaklarının bulunduğu, ABD'nin Türkiye'deki İncirlik üssünden havalanmış." dedi.

Aynı şekilde Suriye'nin Moskova Büyükelçisi de saldırılardan ABD'yi sorumlu tuttu. Rusya yönetimi de Rus bombardımanlarında sivillerin hedef alındığı iddialarını sürekli reddediyor. Saldırılardan önce vurulan mevzilerde sivillerin olup olmadığının birkaç kez kontrol edildiğini savunuyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: Suriye'de hastaneleri İncirlik'ten kalkan ABD uçakları... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER