Rusya: Türkiye-IŞİD ilişkisini kanıtlayan bilgiyi Batı'ya vermeye hazırız


Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin IŞİD ile olan ilişkisini kanıtlayan bilgileri Batı'yla paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskovskiy Komsomolets gazetesine verdiği röportajda Ankara'nın IŞİD üyeleri ile gizlice yeni kaçakçılık yolları bulmayı görüştüğünü iddia etmişti. Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarından dolayı kaçakçılık fırsatlarının ciddi biçimde daraldığını belirten Lavrov, "IŞİD liderliğiyle Türk liderliğinin gizlice görüştüklerine dair işaretler var. Kullandıkları kaçakçılık yolları ciddi zarar gördüğü için yeni seçenekleri görüşüyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Zaharova, "Türkiye'nin IŞİD'le ilişki verilerini Batı'ya vermeye hazırız. Sadece bilgileri iletmek değil aynı zamanda her formatta adımlarımızı koordine edebilir ve bilgi paylaşımı da yapabiliriz." dedi. Ancak bir sorun olduğunu belirten Zaharova, "Fakat, konuyla ilgili Batı partnerlerimiz ilgi göstermiyor." diye ekledi.

"TÜRKİYE KİRLİ TİCARETİNİ KORUMA PEŞİNDE"

Türkiye'nin Suriye rejiminin başarılarını çekemediğini iddia eden Zaharova, "Suriye rejiminin başarılarını Türkiye'nin neden çekemediği belli. Galiba Türkiye'nin kirli ticaretini koruması gerekiyor. Evet, bu şekilde korumaya çalışıyorlar. Ayrıca kontrol altındaki medya da elinden geldiği kadar savunuyor." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE TOPRAK İŞGAL ETME PEŞİNDE"

Türkiye'nin toprak işgal etme peşinde olduğunu iddia eden Zaharova, "Burada başka hedeflere ulaşılmaya çalışılıyor. İlginç hedefleri ve kargaşayı bahane ederek Türkiye'ye sınır olan toprakların işgal edilmesi isteniyor. Halbuki bu topraklar egemen bir devletin sınırları içerisinde." dedi.

"ANKARA'NIN TUTUMU DİYALOGUN BAŞLAMASINI ENGELLİYOR"

Türkiye -Rusya ilişkilerinin düzelmesi için diyalogun başlamamasında Ankara'yı suçlayan Zaharova, "Türkiye'nin tutumu, daha doğrusu uçağın düşürülmesindeki suçunu kabul etmemesi, pilotu öldürenleri cezalandırmak istememesi, Rusya'nın Suriye'deki adımlarıyla ilgili antipropagandası ve terörle mücadelede çifte standardı diyaloğun başlamasını engelliyor." diye konuştu.

Son olarak Zaharova, Türkiye ile dostluk anlaşması feshi ile ilgili teklifin kendilerine ulaştığını açıkladı. Zaharova, teklifi değerlendireceklerini açıkladı.

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma'da iki milletvekili, Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükümeti arasında 16 Mart 1921'de imzalanan Moskova Antlaşması'nın feshedilmesi için teklif sunmuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Rusya: Türkiye-IŞİD ilişkisini kanıtlayan bilgiyi Batı'ya... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER