AK Parti Milletvekili Beyazıt: İmar uygulamalarında rant oluştu


AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, imar uygulamalarında rant oluştuğunu belirterek, "Herhangi bir AVM'ye girdiğiniz zaman bir mescidi bulmak istediğinizde bulamıyorsunuz. Mutlaka en altlarda, arabaların park ettiği yerde. Çünkü rant değeri olmadığı için." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bütçe, kesinhesap, Sayıştay raporları görüşüldü ve kabul edildi. İktidar ve muhalef temsilcileri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya yaptığı sunum ve sorulara verdiği cevaptan dolayı teşekkür ederek, şimdiye kadar bütçeleri görüşülen bakanların, sordukları sorulara direkt cevap vermediğini belirtti.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Kelkit Vadisi'nin, korunması gereken alanlardan biri olduğunu söyledi. Üst ölçekli havza yönetim planı olmadan vadi boyunca, onlarca HES projesi başlatıldığını dile getiren Durmaz, vadinin çeşitli fotoğraflarını gösterdi. Irmak akarken, etrafı yeşilken daha sonra şantiyenin girdiğini ifade eden Durmaz, hafriyat üzerine ağaçlar dikildiğini, ancak orman olacak bir yerin bulunmadığını anlatarak doğayı talan eden HES'lerin, bir de yaşamı tehdit eden nükleer projelerin bulunduğunu kaydetti.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ise komisyonun bulunduğu TBMM ana binasının 1950'li yıllarda, milletvekili odalarının bulunduğu binanın ise 2010'da yapıldığını hatırlattı. Bu iki binanın karşılaştırılmasını isteyen Şimşek, eski olan her şeyin kötü olmadığını ifade etti. Şimşek, bütün bakanlıklar ve belediyelerin altyapı planlaması yapması gerektiğini vurguladı.

'RANT DEĞERİ OLMADIĞI İÇİN AVME'DE MESCİT EN ALTLARDA, ARABALARIN PARK ETTİĞİ YERDE'

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri de toprakların kuraklaşmasından söz etti. Kızılderilileri çok sevdiğini çünkü onların çevreye iyi sahip çıktığını dile getiren Cevheri, 'Biz bu topraklarımızı dedelerimizden miras almadık, torunlarımızdan ödünç aldık.' Kızıldereli atasözünü hatırlattı. "Medeni toplum olarak o Kızılderililer kadar medeni olmadığımızı düşünüyorum." diyen Cevheri, başka Türkiye, Harran, Şanlıurfa olmadığını vurguladı. Cevheri, "Topraklarımızı kurtarmalıyız, torunlarımıza güzel miras bırakmalıyız. Rant uğruna kendi topraklarımıza kıydık." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt ise imar üzerinden rant eleştirisinde bulundu. Tarihi eserleri cami, medrese, han ve hamamlarda gördüklerini, özel mülkiyete konu olan binaların çoğunun yok olduğunu belirten Beyazıt, imar uygulamalarında rant oluştuğuna dikkat çekti. Bunun devlet tarafından alınıp, şehirlere, belediyelere ya da devlete kazandırılması gerektiğini anlatan Beyazıt, AVM'lerin yanlış yerlerde olduğunu söyledi.

Beyazıt, "Herhangi bir AVM'ye girdiğiniz zaman bir mescidi bulmak istediğinizde bulamıyorsunuz. Mutlaka en altlarda, arabaların park ettiği yerde. Çünkü rant değeri olmadığı için. Oralarda bile zorlanıyorsunuz, orada problemlerle karşı karşıya kalınıyor." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber AK Parti Milletvekili Beyazıt: İmar uygulamalarında rant... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER