Avukatlar duruşma salonunu terk etti

Gazeteci Hidayet Karaca ve polislerin tahliye taleplerini kabul ettikleri için tutuklanarak cezaevine konulan iki hakimin yargılanmasına bugün devam ediliyor.

Avukatlar duruşma salonunu terk etti

 İki hakimin yargılandığı davada, mahkeme ara kararını açıkladı. Mustafa Başer ve Metin Özçelik'in tutukluluğunun devamına karar verildi. 

İki hakimin yargılandığı davada, öğleden sonraki talepleri de karşılanmayan avukatlar salonu terk etti.
 
Savcı iki hakimin tutukluluğunun devamını istedi. 
 
Hakim Mustafa Başer, "Mahkemeniz bağımsız görüntü vermiyor. Yaşadığımız olaylar bende bu inancı bırakmadı" diye konuştu.
 
Mustafa Başer şöyle devam etti:  Tahliyesine karar verdiğim insanlar şu an hala tutuklu bu hukuksuzluktur. Ben buradan tahliye edilmeyeceğimi biliyorum. Galiba karar verene kadar bizi tutacaksınız. Savcı delillerden bahsetti hangi delili bulmuş acaba? Darbenin delili mi bu dosyada belgeler benim ancak beraatime delil olur"
 
Gazeteci Hidayet Karaca ile tutuklu polislerin reddi hakim taleplerini ve tahliye taleplerini kabul ettikleri için tutuklanarak cezaevine konulan İstanbul 29. ve 32. Asliye Ceza hakimleri Metin Özçelik ve Mustafa Başer’in yargılanmalarına devam ediliyor.
 
Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde bugün görülen ikinci duruşmada görüntülü kayıt sistemi SEGBIS çalıştırılmazken, gazetecilerin de bilgisayar kullanmasına izin verilmedi. Duruşmaya katılan gazetecilerin sadece not almalarına izin verilirken, CHP'li vekil Mahmut Tanal da duruşmaya cep telefonu ile girdiği için uyarıldı.
 
Mahkeme heyetinde yer alan Ahmet Ömeroğlu reddedilirken, reddin değerlendirilmesi için mahkemeye kısa bir ara verildi. 
 
YARSAV VE YARGIÇLAR BİRLİĞİ DURUŞMAYA KİMSEYİ YOLLAMADI
 
Öte yandan Hollanda ve Avrupa Yargıçlar Birliği''nin duruşmaya temsilci yollamasına rağmen, YARSAV ve Yargıçlar Sendikası'nın iki hakimin yargılandığı davaya katılmaması dikkat çekti.
 
HEYETTE YER ALAN HAKİMİN EŞİ AKP'DEN MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMUŞTU
 
Duruşmayla ilgili konuşulan bir diğer konu da; heyette yer alan hakimlerden Mustafa Kurtaran'ın eşi Seda Kurtaran oldu. Seda Kurtaran'ın seçimlerde AKP'den milletvekili adayı olduğu ortaya çıkarken, bu durumun tarafsız yargılamaya engel teşkil ettiği belirtiliyor.

ARZU YILDIZ / HABERDAR

<< Önceki Haber Avukatlar duruşma salonunu terk etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER