Bebeğinizi menenjitten korumanın yolu

Uzmanlar, bebeklerin menenjitten korunması için yapılacakları açıkladı

Bebeğinizi menenjitten korumanın yolu

  • Uzmanlar menenjite karşı bebeklerin 2,4,6 ve 15’inci aylarda aşı yaptırılması gerektiğini söylüyor.
  • Menenjite kimyasal maddeler ve kullanılan bazı ilaçların da sebep olabileceği ifade ediliyor. 
  • Antibiyotik tedavisi de uygulanabilen hastalık 7-21 gün arasında iyileşebiliyor.
  • Bebeklere 2, 4, 6 ve 15’inci aylarda 4 kez menenjit aşısı yapılabiliyor. 

Uzmanlar, ‘Beyin ve omuriliği çevreleyen zarların iltihaplanması olarak’ tanımlanan menenjite karşı bebeklerin 2,4,6 ve 15’inci aylarda aşı yaptırılması gerektiğini dile getiriyor. 

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan yapılan açıklamada, menenjitin sebepleri şöyle sıralandı: "Bakteri virüsler gibi mikroorganizmalar yanında kimyasal maddeler ve kullanılan bazı ilaçlar beyin ve omuriliği çevreleyen zarlarda iltihabı reaksiyon oluşturarak benzer tabloya neden olabilir."

TEDAVİ 7-21 GÜN SÜREBİLİR

Menenjitin tedavi süresinin de anlatıldığı açıklamada, "Hastanın yaşı ve etken olabilecek nedenin çeşidine göre gerekli olan antibiyotik tedavisi seçilir. Tedavinin süresi de hastanın durumu ve etken olan mikroorganizmaya göre 7-21 gün arasında değişmektedir. Bebeğe 2, 4, 6 ve 15’inci aylarda 4 kez menenjit aşısı yapılır. 2 farklı menenjite neden olan mikroorganizmadan koruyan aşı ülkemizde mevcut olup Çocuk Enfeksiyon bilim dalı aşı polikliniğinde uygulanabilmektedir. Bazı menenjitlerde hasta kişiyle teması olduğu zaman koruyucu amaçla antibiyotik tedavisi başlanır" denildi. 

CİHAN
<< Önceki Haber Bebeğinizi menenjitten korumanın yolu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER