GUSAF sağlık personeline yapılan saldırıyı kınadı

Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu, Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde görevli sağlık personeline yapılan şiddet olayını kınadı

GUSAF sağlık personeline yapılan saldırıyı kınadı

Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF), Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde görevli 3 hemşire ve bir personelin hasta yakınları tarafından darp edilmesiyle  ilgili yazılı açıklama yaptı. 


İşte Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu'ndan yapılan açıklama;

Dicle Üniversitesi Araştırma Hastanesi Hematoloji Kliniğinde görevli 3 hemşire ve bir personelin hasta yakınları tarafından darp edilmesini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Bu elim olayı GUSAF (Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu) yönetim kurulu ve üye derneklerimiz adına kınıyor; böyle hadiselerin tekrar gerçekleşmemesi için yetkilileri tedbir almaya çağırıyoruz. 
Sağlıkta şiddet olaylarının hasta ve hasta yakınlarına bakan yönlerinin de değerlendirilmesi, sağlık hizmetlerinden faydalanma yöntemleri konusunda gerekli bilgilendirmelerin yapılması da önemlidir. Ayrıca hasta ve yakını- sağlık personeli iletişiminin hoşgörü ve saygı temelli olması bu tür olayların tekrar etmemesi için gereklidir. Sağlıkta şiddetin önlenmesi adına federasyonumuz tarafından 23 Haziran 2012 tarihinde düzenlenen ‘Sağlıkta Şiddet Çalıştayı’nda alınan kararları tekrar hatırlatma ihtiyacı hissetmekteyiz. 


Sağlıkta Şiddet Çalıştayı Sonuç Bildirgesi için tıklayınız


<< Önceki Haber GUSAF sağlık personeline yapılan saldırıyı kınadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER