Stenti olan kalp hastaları oruç tutabilir mi?

Bütün Müslüman aleminin 1 yıl boyunca özlemle beklediği Ramazan Ayı nihayet kapımızı çaldı. 1 ay boyunca sürecek olan huzur iklimini sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor..

By-pass olan veya stent takılan kalp hastaları oruç tutabilir mi?

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de sağlığımız. Kalp sağlığımıza dikkat ederek oruç ibadetimizi nasıl ifa edebiliriz?

Samanyoluhaber.com'a özel konuşan Fatih Üniversitesi Sema Hastanesi'nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Soner Demir 'Stenti olan kalp hastaları oruç tutabilir mi?' sorusuna cevap verdi.

"Stenti olan veya by-pass olan kalp hastaları oruç tutabilir." diyen Demir şöyle devam etti: "Günlük işlerini yapabilen hastalarının oruç tutmasında bir sakınca yoktur. Ancak, ilaç kullanımı önemli. Ramazandan önce mutlaka rutin kontrollerini yaptırmalılar. İlaçların saatleri ve dozları ramazan ayı için tekrar planlanmalı. İdrar söktürücü ilaçlar kullanılıyorlarsa doktorları bu konuda doz veya ilaç değişikliği yapacaktır. Bunun dışında sağlıklı beslenme programına yani mevcut diyetlerine mutlaka uymalılar. Sahuru ihmal etmeliler."
<< Önceki Haber Stenti olan kalp hastaları oruç tutabilir mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER