Türkiye yarın yürüyecek!

Türkiye, 26 Eylül'de engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak için yürüyor

Türkiye yarın yürüyecek!

Türkiye, 26 Eylül'de engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak için Fati ile birlikte yürüyor... Bakırköy Meydanı'nda başlayacak yürüyüş saat 11'de başlayacak.

FATİ, isimli görme engelli bir karakterin tanıtım yüzü olduğu "Birlikte Yürüyoruz" isimli proje, engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak hedefi ile yapılan pilot çalışmaların ardından ülke genelindeki faaliyetlerine başlıyor.

Yarın ülke genelinde aynı anda yapılacak "FATİ, Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Türkiye İle Yürüyor" isimli yürüyüş etkinliğine yoğun bir katılım olacağı tahmin ediliyor.

Genel Başkanlığını eski Ak Partili milletvekili Lokman Ayva'nın yaptığı Türkiye Beyazay Derneği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yerel yönetimler, akademisyenler ve özel sektör desteği ile başlatılan ve üç yıl sürecek olan proje "FATİ, Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Türkiye İle Buluşuyor" ve "FATİ, Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Dünya İle Buluşuyor" sloganları ile faaliyetlerini sürdürecek.

Ülke genelinde engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak konusunda % 5'lik bir değişim hedefiyle yola çıkılan proje kapsamında; kamu spotları, 576 adet konferans, 4.320 saat eğitim, yarışmalar, yayınlar, tiyatrolar, sosyal medya faaliyetleri, çizgi film, belgesel, sinema filmi, AVM etkinlikleri ve yurtdışı faaliyetler yapılacaktır.
Yarın, 11.00-12.00 saatleri arasında yapılacak yürüyüşe ülke genelinde "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı, FATİ Maskotu, Engelli-engelsiz öğrenciler, STK'lar ve Eğitimciler" katılacak.
<< Önceki Haber Türkiye yarın yürüyecek! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER