Vatandaşı çarşı, pazardan soğutacak haber!

Uzmanlardan kanser uyarısı: Çarşı pazardan kaçının, markalı ürünleri tercih edin

Vatandaşı çarşı, pazardan soğutacak haber!

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, tüketicinin kanserojen ihtiva eden ürünleri belirlemesinin mümkün olmadığını belirterek, "Onun için çarşı pazardan kaçınılmalı, markalı ürünler tercih edilmeli. Tabii burada renk de önemli. Koyu ürünler yerine açık ürünler yeğlenmeli." uyarılarında bulundu. Tanrıverdi, sektör olarak kanserojen denetimine önem verdiklerini, tahlilleri ürün ithal edilmeden yaptıklarını da açıkladı.

İHKİB çatısı altında yapılan 6. Ekoteks Tekstil Sempozyumu'nda kansere davetiye çıkaran kıyafetler masaya yatırıldı. 'Sağlıklı Tekstil Ürünlerinde Zorluklar' başlıklı sempozyuma Almanya, İspanya ve Belçika'dan uzmanlar da katıldı. Sempozyuma dair açıklamalarda bulunan İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, paneller ile tekstil üretiminde kullanılan kimyevi maddelerin ele alındığını, ürünlerde kanserojen denetimlerinin tartışıldığını aktardı. 

Hikmet Tanrıverdi, tüketicilere koyu renkli ürünler yerine açık renkli ürünlerin tercih edilmesini de öğütledi. Araştırmalara göre 2015'te her 4 bireyden birinin kansere yakalanacağına temas eden Tanrıverdi, topluma "Buna mahal vermemek için yediğimiz, içtiğimiz ve kullandığımız ürünleri gözden geçirmeliyiz. Tekstil ve diğer ürünlerde kanserojen maddelerin bir anda vücuda girmesi mümkün değil. Malum 30 senede aldığımız ürünlerin zehirleri mili gram, mili gram vücutta birikiyor. Nihayetinde ortaya kanser çıkıyor. Kıyafetlerde de, tabaklarda da aynı şekilde. Onun için bu konuya duyarlı olmalı, önlemler almalıyız." diye seslendi.

<< Önceki Haber Vatandaşı çarşı, pazardan soğutacak haber! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER