Sahil Güvenlik kaçak göçmenlerin botunu batmaktan kurtardı


Ege Denizi'ni kanunsuz yollarla aşarak Avrupa'ya geçmeye çalışan kaçak göçmenleri, az daha dev dalgalar yutacaktı. Bir bottaki çok sayıda kaçak göçmen, açık denizde bir anda dalgaların arasında kaldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı gemilerin yetişmesiyle botun alabora olması son anda önlendi. Çocuklarla birlikte gemiye alınan göçmenler, daha sonra karaya çıkarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, düzensiz göç faaliyetlerinin engellenmesi maksadıyla yoğun bir mücadele sürdürüyor. Bu kapsamda 1 Ocak–5 Kasım 2015 arasında bin 987 arama kurtarma operasyonu icra edilirken bunlar neticesinde 70 bin 210 kaçak göçmen kurtarıldı, 97 göçmen kaçakçısı ise yakalanarak ilgili birimlere teslim edildi.

Aydın'ın Didim ilçesinde yaşanan iki vakada 58, Çanakkale'nin Ayvacık bölgesinde yaşanan yedi vakada 277 kaçak göçmen kurtarıldı. Bir göçmen kaçakçısı yakalanırken bir göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. İzmir'in Dikili bölgesinde yaşanan bir vakada 48 göçmen, Muğla'nın Bodrum ve Fethiye bölgelerindeki beş vakada ise 177 kaçak göçmen kurtarıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Sahil Güvenlik kaçak göçmenlerin botunu batmaktan kurtardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER