Sahte içkiden arkadaşını kaybeden Durgun: Sahte rakı birçok markette satılıyor


İzmir'de içtikleri sahte rakı yüzünden hayatını kaybeden 55 yaşındaki Ömer Akgün Yüngeviş'in ev arkadaşı Mehmet Yılmaz Durgun, bulmakta zorlanmadıklarını, birçok markette satıldığını söyledi. Durgun, hayatını kaybeden arkadaşıyla her akşam 10 TL'ye satın alarak birlikte içtiklerini anlattı.

İzmir'de sahte rakıdan hayatını kaybeden üç kişiden biri olan Yüngeviş'in 10 senedir birlikte yaşadığı ev arkadaşı, 55 yaşındaki Durgun, acı bir gerçeği itiraf etti. Arkadaşıyla Konak ilçesi 249 Sokak'ta, dükkandan bozma bir evde oturduklarını, sahte rakıları 50'lik plastik şişelerin içinde aldıklarını söyledi. Durgun, "Son bir iki aydır rakılar iyice bozulmaya başladı. Herhalde yetiştiremedikleri için metil alkol koymaya başladılar." dedi. Betonyol semtindeki birçok markette satıldığını söyleyen Durgun, "Hepsinden alıyoruz, ben de içiyorum. 50'liği 10 liraya satılıyor. İlk zamanlar 20 liraydı, sonra yoğun talepten fiyatı düştü." diye konuştu.

Ömer Akgün Yüngeviş'in, hayatını kaybettiği gün 50'likten fazla içtiğini söyleyen Durgun, şunları anlattı: "Baktım, eli yüzü kan ter içinde. 'Akgün, haydi elini yüzünü yıka.' dedim. Bir arkadaşımız daha geldi, o da kaçak rakı getirmiş. Birer duble koyduk kendimize. Saat 17.00 civarıydı. Baktım, Akgün pek iyi görünmüyordu. Hafiften bir iki tokat vurdum suratına. 'Ne vuruyorsun? Ben görmüyorum, kör oldum.' dedi. O zaman 112'yi aradım."

Söz konusu evde, acı olayın izlerinin hala duruyor olması dikkat çekti. İki arkadaşın her gece birlikte rakı içtiği masada içki şişelerinin olduğu görüldü. CİHAN
<< Önceki Haber Sahte içkiden arkadaşını kaybeden Durgun: Sahte rakı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER