Samanyolu Koleji hazırladığı 6 projeyle yarışmalarda iddialı

Samanyolu Koleji hazırladığı 6 projeyle yarışmalarda iddialı

ANKARA (CİHAN)- Ankara'da öğrenci merkezli, proje ve bilim tabanlı eğitim vermeye çalışan Samanyolu Koleji, elde ettiği başarılar ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Okul, Tübitak proje yarışması, DOESEF (İzmir) ve Golden Climate (Kenya) proje yarışmalarında 6 proje ile yarışacak.

Tübitak tarafından düzenlenen "Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması" Ankara bölge finali sonuçları belli oldu. Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi yarışmaya 3 proje ile katılacak. Biyoloji, Matematik ve Sosyoloji alanında projeleri finalde sergilenmeye layık görülen okul, yarışmaya katılmak için gün sayıyor. Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri Ahmet Emre Barut ve Fikret Emre Öcal, Biyoloji dalında "Baş Boyun Kanseri Kök Hücre Hattında Kafeik Asit Fenetil Ester (Cape )' In Hücre Çoğalmasındaki Etkisinin Xtt Assay ile İncelenmesi" adlı proje ile, Burak Öçalan ve İbrahim Aşık Matematik dalında "Morley Üçgeni Üzerine Bir Çalışma" adlı proje ile, Ali Sabancı ve Celil Çam adlı öğrenciler de Sosyoloji dalında "Ortaöğrenim Seviyesindeki Bireylerde Girişimcilik Algısı ve Eğilimi" adlı projeleri ile Ankara bölge finalinde yarışacak.

Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, araştırma ve geliştirme odaklı bilgi ve becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçları belli oldu. Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih olmak üzere 10 dalda düzenlenen yarışmaya bu yıl 22.254 öğrencinin hazırladığı toplam 13.775 proje başvurusu yapıldı. Geçen yıla oranla proje başvuru sayısında yaklaşık yüzde 28 artış gözlendi.
30 Mart - 2 Nisan 2015 tarihleri arasında Ankara merkezli bölge finalinde yaklaşık 100 proje Türkiye finaline kalmak için yarışacak.

Diğer bir proje yarışması da 8-11 Nisan tarihleri arasında Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Kurumları (DOESEF) tarafından İzmir'de düzenlenecek. Özel Samanyolu Fen Lisesi öğrencisi Alican Keleş Biyoloji alanında hazırlamış olduğu "İrisinin Obezite Üzerine Etkileri Beyaz Yağ Hücrelerinin Kahverengi Yağ Hücrelerine Dönüşümü" adlı projesi ile finallere kaldı.

Öte yandan Kenya'nın Nairobi kentinde 29 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Golden Climate International Environmental Project Olympiad (Uluslararası Çevre Proje Olimpiyatı)'ında Mühendislik alanında "Weather Forecasting Through Artificial Neural Networks" (Yapay Sinir Ağları ile Hava Tahmini) adlı projesi ile Mürsel Çalışkanoğlu; Tarım alanında ise "Investigation of Influence of Alkaline Waters as Compared to Normal Waters on Growth of Plants" (Alkali Suların Normal Sulara Göre Bitki Gelişimine Etkisi) adlı projesi ile Mustafa Emre Gündüz finallere katılmaya hak kazandı.

Okul proje koordinasyon merkezi "PROKOM" tarafından yapılan açıklamada; başta Amerika olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen birçok proje yarışmasına 8 başvuru yapıldığı, projelerin bu yarışmalardan da finale kalacağını ümit ettiklerini belirtti.
CİHAN
<< Önceki Haber Samanyolu Koleji hazırladığı 6 projeyle yarışmalarda... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER