Samanyolu Yazarlık Okulu'nda ilk ders heyecanı

Samanyolu Yazarlık Okulu'nda ilk ders heyecanı

Samanyolu Yazarlık Okulu, sorumlu eğitmen Mustafa Şahin'in yazarlıkla ilgili kısa bilgiler veren ilk dersi ile başladı. Şahin, yazarlık okuluna yeni başlayan öğrencilere Samanyolu Yazarlık Okulunun yayına hazırladığı 'Söz Burcu ve Sadelik Makamı' adlı dergilerin daha önceki sayılarından hediye etti.

İlk derste ilk hikâyelerini yazan öğrenciler çok heyecanlıydı. Samanyolu Yazarlık Okulu yeni dönem öğrencileri adına konuşan Muhammed Enes Topal, "Okuldaki projeler çok güzel. Bizi yetenekli olduğumuz alanda yetiştirmeye çalışıyorlar. Yazarlık Okulu çok güzel bir yer. Herkes Yazarlık Okuluna katılma zevkini yaşamalı. Burada uzman eğitmenlerden ders alıyoruz. Yazarlık Okuluna girdiğim için çok mutluyum." diye duygularını ifade etti.

Yazarlık Okulu sorumlu eğitmeni Mustafa Şahin, "Öğrencilerimize öncelikle temel yazma dersleri ve uygulamaları yaptırıyoruz. Sonra şiir, hikâye, deneme, roman, makale alanlarında geliştirmeye çalışıyoruz. Daha sonra da kabiliyetlerinin olduğu alanlar iyice belirginleştiğinde usta yazarlarla irtibatlandırıp bir taraftan Samanyolu Yazarlık Okulunda eğitimlerini devam ettirirken bir taraftan da kabiliyetlerinin olduğu yazı türlerinde yardım almaları imkânlarını sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öğrencilere yazarlarla görüşme, yazma üzerine düzenlenen yarışmalara hazırlanma, şiir ve hikaye yarışmaları organize etme, dergileri yayıma hazırlama konularında da deneyim kazanmalarını sağladıklarını aktaran Şahin, "Böylece kabiliyetlerini ortaya çıkarmalarına yardımcı oluyoruz. Onlar da Türkiye'deki seçkin yazarlardan biri olabilirler. Öğrenciler gayet azimli. Onlara Söz Burcu, Sadelik Makamı gibi dergilerde hikayelerini yayımlama imkanı veriyoruz. Bir de sene içinde birer kitap yazma hedefi veriyoruz. İnşallah hepsi birer şair veya yazar olur." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Samanyolu Yazarlık Okulu'nda ilk ders heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER