Şampiyonanın ilk gününde Ümitlerden 1 altın ve 1 gümüş madalya


U23 Avrupa Ümitler Güreş Şampiyonası Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde grekoromen stil mücadeleleriyle başladı.

Bulstrad Arena'da yapılan mücadelelerin ilk gününde mindere çıkan dört Türk güreşçiden ikisi finale yükselirken bir güreşçi bronz madalya mücadelesi yaptı.

Akşam seansında yapılan final maçlarından sonra Türk güreşçiler 1 altın ve 1 gümüş madalya ile günü kapattı.

İlk final mücadelesine çıkan isim 71 kiloda Yunus Emre Başar oldu. Başar, finale gelene kadar ilk turu bay geçtikten sonra önce Moldovalı, sonra Belarus yarı finalde de Gürcü rakiplerini yenerek finale yükseldi.

Başar, finalde Hırvatistan'dan Antonio Kamenjasevic ile mücadele etti ve mücadeleyi 8 - 0 teknik üstünlükle kazanarak altın madalya aldı.

Türkiye; ikinci final maçını 80 kiloda Burhan Akbudak ile yaptı. Milli güreşçi finale gelene kadar sırasıyla Azeri ve Letonyalı güreşçileri teknik üstünlükle, yarı finalde de Macar rakibini sayıyla yenerek adını finale yazdırdı.

Akbudak final maçında Gürcistan'dan Lasha Gobadze ile karşı karşıya geldi. Tutuk bir müsabaka çıkaran Akbudak rakibine 8 - 2 yenilerek gümüş madalyada kaldı.

59 kiloda mücadele eden Şerif Yakup Kılıç şampiyonaya iyi başlamasına rağmen yarı finalde talihsiz bir yenilgi alarak bronz madalya mücadelesi yapmaya hak kazandı. Kılıç; ilk turu bay geçtikten sonra Moldovalı ve Belarus rakiplerini yendi; ama yarı finalde Azeri rakibine karşı minderden yenik ayrıldı.

Kılıç, akşam seansında İsrailli Andrey Tsaryuk ile mücadele etti ve minderden 11 - 8 yenilerek bronz madalyayı da kaybetti.

Bu arada bugün mindere çıkan 98 kiloda İbrahim Sadullah Yığcı şampiyonaya iyi bir başlangıç yapmasına rağmen; çeyrek finalde Macar rakibine talihsiz bir şekilde yenilerek elendi.

YARIN DÖRT GÜREŞÇİ MİNDERE ÇIKACAK

Öte yandan şampiyonanın ikinci günü olan 30 Mart Çarşamba günü grekoromende dört güreşçi daha mindere çıkacak.

Yarın mindere çıkacak isimler 66 kiloda Enes Nogman Başar, ilk turu bay geçti. Başar 2. turda ise Macaristan'dan Otto Losonczi ile mücadele edecek.

75 kiloda Serkan Akkoyun, 1. turda Romanya'dan George Vlad Mariea ile, 85 kiloda Ali Suat Cengiz ilk turda Ukrayna'dan Andrii Gladkykh ile ve 130 kiloda da Osman Kenan Yıldırım Rus rakibi Zurabi Gedekhauri ile karşılaşacaklar.
CİHAN
<< Önceki Haber Şampiyonanın ilk gününde Ümitlerden 1 altın ve 1 gümüş... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER