Samsun'da saat 9.05'te hayat durdu


Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 77'inci yıl dönümünde Samsun'da düzenlenen törenlerle anıldı. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 9.05'te Samsun'da hayat durdu.

Anma etkinlikleri kapsamında ilk olarak Anıt Park'ta çelenk sunma töreni yapıldı. Anıta Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz çelenk bıraktı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu tören Türk Bayrağı'nın göndere çekilmesi ve anı defterinin imzalanmasıyla sona erdi.

Öte yandan Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte tramvaylar ve araçlar oldukları yerde durdu vatandaşlar ise araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Anma etkinlikleri kapsamında protokol üyeleri törenin ardından Gazi Müzesini gezdi. Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan Atatürk Fotoğrafları Sergisi'ni gezen Vali İbrahim Şahin ve beraberindekiler yine aynı yerde düzenlenen anma programına katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Samsun'da saat 9.05'te hayat durdu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER