Sanayi üretimi arttı

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1.6 ve yıllık bazda da yüzde 5.6 arttı.

Sanayi üretimi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK)  verilerine göre, Mayıs ayında bir önceki aya göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü üretimi yüzde 0.1, imalat sanayi üretimi yüzde 1.9 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı da yüzde 0.3 arttı.

Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre madencilik ve taşocakçılığı sektörü üretimi yüzde 0.8 azalırken, imalat sanayi sektörü üretimi yüzde 6.3 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı yüzde 3.2 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış ana sanayi gruplarında en yüksek artış sermaye malı imalatında gerçekleşti. Ana sanayi grupları sınıflamasına göre, Mayıs ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 3.5 ile sermaye malı üretiminde gerçekleşti.

Mayıs ayında bir önceki aya göre en yüksek artış yüzde 12.0 ile diğer ulaşım araçlarının üretiminde gerçekleşti. Bu artışı, yüzde 11.1 ile motorlu kara taşıtı, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork) üretimi ve yüzde 10.5 ile bilgisayarların, elektronik ve optik ürünlerin üretimi izledi.

İmalat sanayi alt sektörleri incelendiğinde, 2016 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre en yüksek azalış yüzde 7.7 ile deri ve ilgili ürünlerin üretiminde gerçekleşti. Bu azalışı, yüzde 3.5 ile içeceklerin üretimi ve yüzde 2.4 ile kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri izledi.
<< Önceki Haber Sanayi üretimi arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER