Sarıbal'dan İş Bankası çıkışı: Yiğit'sen elindeki belgeleri açıkla


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yiğit Bulut'un 'İş Bankası'na el konulsun' çıkışına CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'dan sert tepki geldi. "Atatürk'ün miraslarından biri daha hedefte." diyen Sarıbal, Bulut'a, "Elinde İş Bankası ile ilgili belgeler varmış. Umarım Kabataş ve Dolmabahçe senaryolarındaki belgelere benzemez." dedi.

Yazılı açıklama yapan Orhan Sarıbal, Yiğit Bulut'un, yüzde 28'lik hissesi CHP'de olan İş Bankası'na el konulması yönündeki sözlerini eleştirdi. Sarıbal, şunları dile getirdi: "İş Bankası'nı, Atatürk'ün mirası olarak bugünlere güvenle taşıyan halkın partisinden koparmak, telefon tapelerinde halka sinkaflı küfürler savuranlara düşmez. İpin ucunu arıyorsanız 'BOP eşbaşkanıyım' diyenlerin tasmasını, Ortadoğu'daki silah ticaretinin izini, İsviçre bankalarındaki gizli hesap iddialarını, uluslararası terör destekçileriyle olan bağları, devletin kasalarına bağlanan hortumları takip edin."

AK Parti'nin bankalar üzerinde hakimiyet kurduğunu savunan CHP'li vekil, "Milletin bankaları olan Halk Bankası ve Vakıflar Bankası'nı kendi malı gibi kullanan iktidara saray soytarılarının söyleyecek bir sözü yok mu?" ifadelerini kullandı.

İş Bankası'nın Cumhuriyet tarihindeki önemine değinen Orhan Sarıbal, Atatürk'ün direktifleriyle kurulan bankanın milli ekonomi hedefindeki önemine dikkat çekti. CHP Bursa Milletvekili, açıklamlarını şöyle tamamladı:
"İş Bankası Atatürk'ten bize kaldı' bahanesiyle Cumhuriyet'in köklü çınarına çöreklenmeye çalışan AKP zihniyeti, Mustafa Kemal'in emeği bulunan her eseri yok etti. Bursa'da Merinos'u, Sümerbank'ı kapatıp milli sanayi hedefini tarihe gömenler, şimdi etle tırnağı ayırmaya, Cumhuriyet Halk Partisi ile İş Bankası'nı birbirinden koparmaya çalışıyor. 'Devlete ve millete dil uzatan medya baronlarının hepsi bu banka tarafından fonlanıyor, belgeleri var' iddiasında bulunan Yiğit Bulut'a sesleniyorum. Gerçekten Yiğitsen elindeki belgeleri açıkla, akla kara ortaya çıksın. Kabataş yalanının da, Dolmabahçe planının da sözde belgeleri, görüntüleri vardı. Ama hepsi boş çıktı. İş Bankası senaryosu da böyle çıkacak."
CİHAN
<< Önceki Haber Sarıbal'dan İş Bankası çıkışı: Yiğit'sen elindeki... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER