'Şartlar ne olursa olsun ilkeli ve dürüst siyasetten taviz vermeyeceğiz'

'Şartlar ne olursa olsun ilkeli ve dürüst siyasetten taviz vermeyeceğiz'

DSP Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Çakmak, merhum onursal genel başkanları Bülent Ecevit'i vefatının 9. yıldönümünde rahmet, minnet ve özlemle andıklarını söyledi. Çakmak, "Şartlar ne olursa olsun ilkeli ve dürüst siyasetten taviz vermeyeceğiz." dedi.

Bülent Ecevit'in vefatının 9. yıl dönümüyle ilgili açıklama yapan Çakmak, ülkenin her zaman Anadolu insanının 'Karaoğlan diye bağrına bastığı bilge liderlere ihtiyacın olduğunu kaydetti.

Anadolu insanının Bülent Ecevit denilince ilk akla gelenin dürüstlük ve ilkeli siyaset geldiğini belirten Çakmak, DSP olarak merhum liderlerinin açtığı inançlara saygılı, hakça düzen, dürüst siyaset, şeffaf yönetim, herkesi olduğu gibi kabul etme ve görme, hiç kimseyi ötekileştirmeme, her görüş ve düşünceye saygı gösterme ve şartlar ne olursa olsun 'demokrat' olma yolundan hiç yılmadan usanmadan yürümeye devam edeceklerini ifade etti.

Anadolu insanının Ecevit'i milletin değer yargılarına her zaman saygı gösterdiği için Karaoğlan diye bağrına bastığının altını çizen Çakmak, şunları kaydetti: "Şartlar ne olursa olsun her zaman dürüst ve ilkeli siyasetten taviz vermeyeceğiz. Ülkemizde maalesef siyaset kurumu hiç bir dönemde olduğu kadar böylesi erozyona uğramadı. Böylesi kan kaybı yaşamadı. Seçimler demokrasi şöleni olarak görülürken günümüzde siyaset oy 'ütmesi' olarak kamuoyuna zorla kabul ettirilmeye çalışıldığı bir dönemi yaşıyoruz. Siyasetteki yozlaşma ve tıkanmanın ilkeli ve dürüst siyasetle aşılacağına inanıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber 'Şartlar ne olursa olsun ilkeli ve dürüst siyasetten... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER