Satılmasının sebebi belli oldu

UEFA, finansal fair-play çerçevesinde Galatasaray'ı köşeye sıkıştırınca yönetim, Burak'ı satmak zorunda kaldı.

Satılmasının sebebi belli oldu

Zaman'dan Mesut Yıldırım'ın haberine göre golcüsü Burak Yılmaz'ı önceki gün Çin'e satan Galatasaray, UEFA'ya karşı avantajlı duruma geçti. Finansal fair-play kriterlerine takılan Sarı-Kırmızılılar, Ryan Donk ve Martin Linnes'in dışında transfer yapamamıştı. Avrupa'dan 1+1 men cezasıyla karşı karşıya kalan Cim Bom, şubat ayı içinde Avrupa futbolunun patronu ile yapacağı görüşmede kriterler için çalışma yaptığını gösterecekti.

Başkan Dursun Özbek ve ekibi, bu aşamada elden futbolcu çıkartma hamlesini düşündü. Gündemde formsuzluğundan dolayı taraftarla ilişkileri bozulan Burak Yılmaz vardı. Milli yıldız için kapıda bekleyen İngiliz kulübü West Ham United ile sıkı pazarlığa girildi. Bonserviste İngilizlerle anlaşamayan yönetim, masayı devirdi ve satışı askıya aldı.

Akabinde Teknik Direktör Mustafa Denizli, talebesinin kalacağını ve satılmasını istemediğini defalarca dile getirdi. Ancak yönetim, önceki gün Beijing Guoan'ın cazip teklifini geri çeviremedi. Çin ekibi, 4 yıllığına başarılı oyuncuya toplam 32 milyon Euro verdi. Beijing, Sarı-Kırmızılılara da bonservis bedeli olarak 8 milyon Euro yatıracak. Bunun yüzde 25'i Trabzon'a aktarılacak. Galatasaray böylece şubat ayı ortasında UEFA'ya karşı daha da güçlendi.

BİLİNMEYEN HER ŞEYİ ANLATACAĞIM

Dünkü maçı tribünden izleyen Burak, kulüplerin anlaştığını belirtti. Her şeyin resmiyete dökülmesinin ardından bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyledi. Ünlü krampon, “Söyleyeceğim şeyler var. Ama şu an için sadece bekliyorum. İçimdekileri, gönlümdekileri ve bilinmeyenlerin hepsini iki üç gün içinde anlatacağım.” dedi. Üzgün olduğu gözlenen oyuncu, “Şu anda yanlış bir şey söylemekten korkuyorum. Mustafa hocanın dediği gibi bir transfer imza atılmadan asla gerçekleşmez. İmza atıldığı takdirde gerekeni yapacağım.” şeklinde konuştu.

Bu arada Barcelona forması giyen Arda Turan, Burak Yılmaz'a sosyal medyadan veda etti. Instagram hesabından 30 yaşındaki golcü ile fotoğrafını paylaşan Arda, “Her şey için teşekkürler kral. Yeni kariyerinde ailenle sevdiklerinle evladınla başarı mutluluk ve huzur diliyorum. Sen her şeyin en güzelini hak ediyorsun.” diye yazdı.

<< Önceki Haber Satılmasının sebebi belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER