Savcılık: 'Niersbach, bilinçli bir şekilde yanlış beyanda bulundu'


2006 Dünya Kupası organizasyonun Almanya'ya verilmesi için yapıldığı iddia edilen 6 milyon 700 bin Euro'luk şüpheli ödemeyle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Frankfurt Savcılığı'nın talebiyle 29 Ekim'de hazırlanan arama kararında, Almanya Futbol Federasyonu'nun (DFB) 2,5 milyon Euro'nun üzerinde vergi kaçırdığının yer aldığı iddia edildi. Der Spiegel'in haberine göre savcılık kararında, DFB'nin, 2006 yılı için 2007'de yaptığı vergi beyanında 6 milyon 700 bin Euro'yu gider olarak gösterdiği belirtilirken, beyannameyi dönemin DFB Genel Sekreteri ve şimdiki Başkan Wolfgang Niersbach'ın imzaladığı bildirildi.

Niersbach'ın 'Bilinçli bir şekilde yanlış beyanda bulunduğu' ve savcılığın Niersbach'ın yapılan ödemeyle ilgili anlattıklarına inanmadığı bilgisi de haberde yer aldı. Vergi beyannamesinde FIFA üzerinden Louis-Dreyfus'a giden 6 milyon 700 bin Euro'nun kültür programı harcaması altında gizlendiği detayının yer aldığı haberde ayrıca Frankfurt Savcılığı'nın 2000 yılından itibaren DFB ile ilgili gelişmeleri de incelemeye aldığı savunuldu.

Frankfurt Savcılığı'nın talebiyle vergi beyannamesinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında polis, 3 Kasım'da DFB'nin Frankfurt merkezi ile Niersbach, DFB Genel Sekreteri Horst R. Schmidt ve eski DFB Başkanı Zwanziger'in evlerinde arama yapmıştı. Bu arada Bild gazetesi, Dünya Şampiyonası ile ilgili başlattığı soruşturma nedeniyle Frankfurt Savcılığı'na tehdit mektupları geldiğini öne sürdü. Savcılık sözcüsü ise tehditleri doğruladı.

Niersbach akşam saatlerinde Almanya Futbol Federasyonu Başkanlığı'ndan istifa etti.
CİHAN
<< Önceki Haber Savcılık: 'Niersbach, bilinçli bir şekilde yanlış... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER