Schulz: Kıbrıslılara umut mesajı vermek istiyorum


Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Kıbrıslılara AP adına bir umut mesajı iletmek istediğini de belirterek, "Kıbrıslılar yeniden birleşmenin ertesi günü yalnız bırakılmayacaklar. AB, federal bir Kıbrıs çerçevesinde, bütün Kıbrıslıların refah ve parlak geleceği için en iyi güvenceyi teşkil ediyor. dedi.

Schultz, Kıbrıs'a bu gece başlayacak ziyareti öncesi, Rum Haber Ajansı'na verdiği demeçte, Avrupa Parlamentosu'nun müzakere sürecine yönelik desteğini göstermek için Kıbrıs'ı ziyaret edeceğini söyledi. Çözüme yakın olunmasına rağmen, hâlâ yapılması gereken işler olduğunu aktaran Schultz, yeniden birleşmenin ardından dahi çaba gösterilmesi gerektiğine şüphe olmadığını kaydetti.

"KRİTİK AYLAR"

Uluslararası toplum ile AB'nin, yararlı olduğu zaman, sürece yardımcı olmaya hazır olmaları gerektiğini de dile getiren Schulz, "Kıbrıslıların önünde bazı kritik aylar var. Yeniden birleşme olasılığı hiç bu kadar yakın, hiç bu kadar somut olmamıştı. Avrupa Parlamentosu'nun (üstlenilen ve liderler tarafından da desteklenen) sürece olan desteğini göstermek için Kıbrıs'ı ziyaret edeceğim." şeklinde konuştu.

Yakalanan ivmenin muhafaza edilmesinin çok önemli olduğunu da dile getiren Schulz, Kıbrıslılar ve liderlerinin, uluslararası toplumun sözlü desteğini kabul etmenin dışında, bunların doğrudan desteğinden de faydalanabileceklerini, bu çerçevede, Avrupa Parlamentosu'nun sürece en iyi hangi şekilde yardımcı olabileceğini, çeşitli faktörlerle gözden geçirmek istediğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs'ta bir çözüme varılmasına ilişkin çabaları nasıl değerlendirdiği ve bir çözümden sonra Kıbrıs'ın AB'deki rolünü nasıl gördüğünün kendisine sorulması üzerine ise Schulz, buna "Kıbrıs'ın bölünmesi konusunun çözüme kavuşması için bütün taraflarca gerçekleştirilen çabalar, sözü edilmeye değer bir şeyden daha az değildir. Müzakerelerin hızı ve derinliği etkileyicidir." cevabını verdi.

"KIBRISLILARA UMUT MESAJI İLETMEK İSTİYORUM"

Avrupa Parlamentosu'nun Kıbrıs sorunu çözüm çabalarını hangi yollarla destekleyebileceğinin kendisine sorulması üzerine ise AP Başkanı Schulz, Kıbrıs'a gerçekleştireceği ziyaretle, Kıbrıslılara Avrupa Parlamentosu adına bir umut mesajı iletmek istediğini dile getirdi.

Schulz sözlerinin devamında "Kıbrıslıların yeniden birleşmenin ertesi günü yalnız bırakılmayacaklarını ve AB'nin, federal bir Kıbrıs çerçevesinde, bütün Kıbrıslıların refah ve parlak geleceği için en iyi güvenceyi teşkil ettiğini" vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Schulz: Kıbrıslılara umut mesajı vermek istiyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER