Schulz: Türkiye'de özgür ve çoğulcu medya devlet tarafından korunmalı


Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Türkiye'de özgür ve çoğulcu medyanın, demokrasinin vazgeçilmez ayağı olarak korunmasını istedi.

Parlamento oturumunun açılışında konuşan Martin Schulz, Ankara'daki terör saldırısını en şiddetli şekilde kınadı. Barışçıl göstericileri hedef alan bu eylemin, demokrasiye bir saldırı olduğunu vurgulayan Schulz, katillerin seçim öncesinde korku ve nifak tohumları ekmek istediklerinin açık olduğunu dile getirdi Schulz, "Bunu başarmalarına izin verilmemeli." ifadelerini kullandı.

Türkiye ve AB'nin mültecilerin durumu ile ilgili ortak bir çözüm için diyalog halinde olduğunu ifade eden Martin Schulz, şöyle devam etti: "Mevcut dramatik olay ve gelişmeler, Türkiye'nin 'güvenli üçüncü ülke' statüsü ile ilgili devam eden tartışmayı da etkileyecektir. Türkiye'nin muhalefeti ve cumhurbaşkanı ile yaptığım son görüşmelerde son aylarda tırmanan şiddet ve kutuplaşmadan duyduğum endişeyi de dile getirdim. Özgür ve çoğulcu medya demokrasinin vazgeçilmez ayağı olarak devlet tarafından korunmalıdır. Ayrıca ateşkesin sürdürülmesi ve Kürtlerle siyasi sürece dönülmesi çağrısı da yaptım. Uzlaşma; Türkiye'de güvenli ve müreffeh bir gelecek için tek yoldur."

AP Başkanı Martin Schulz, 1 Kasım'da özgür ve adil parlamento seçimlerinin mümkün olması için Türkiye'de demokratik güçlerin şimdi omuz omuza verip şiddet sarmalını kıracağından ve barış içinde bir arada yaşama iradesi göstereceğinden emin olduğunu ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber Schulz: Türkiye'de özgür ve çoğulcu medya devlet tarafından... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER