Şebnem Ferah hayranlığı lise öğrencisini besteci yaptı


Gaziantep'te 17 yaşındaki lise öğrencisi Naz Ölçal, Türk rock müziğinin önemli isimlerinden Şebnem Ferah'a duyduğu hayranlık sayesinde besteci bir kimliğe kavuştu. 1 yıl içerisinde söz ve müziği kendisine ait 10 esere imza atan öğrencinin, sanatçıya yazdığı 'Yoksun' isimli şarkı da sosyal medyada beğeni topladı.

Lise eğitimini bu yıl tamamlayacak olan Ölçal'ın Şebnem Ferah'a olan hayranlığı ilkokul 5. sınıftayken başlamış. Şebnem Ferah'ın şarkıları söylerken yaşattığı his ve kurduğu cümlelerin kendisini çok etkilediğini anlatan lise öğrencisi, kendisine şarkı sözü yazdıran süreci şu şekilde anlatıyor: "Ben küçüklüğümden beri müziğe büyük ilgi duyuyorum. Şebnem Ferah'ın albümünü bir günde adeta ezberledim. Şarkılarındaki o tını beni çok etkiledi. Kendisinin büyük bir hayranı oldum. Ulaşmak için çok çabaladım. Mektup yazdım ama olmadı. Daha sonra şiir yazdım. Ama çok güzel değildi. Ardından şarkı yazmaya karar verdim. Onu düşünerek yazdım. Sınıf arkadaşımla da stüdyoya girdik ve şarkıyı seslendirdim. Bestelerimi daha çok Şebnem Ferah'a ithaf ediyorum. Son bestemi de annem ve babam için yazdım. Ben şarkılarımı Şebnem Ferah'ın bateristine ulaştırdım. Güzel dönüş aldım ama kendisinin dinleyip dinlemediğini bilmiyorum. Bundan sonra da o dinlesin diye yazmaya devam ederim. Şarkılarımı onun yorumlamasını çok isterim."

Üniversitede psikoloji eğitimi almak isteyen Naz Ölçal'ın en büyük hedefi ise oyunculuk. İstanbul Başkent İletişim Bilimleri Akademisi'nde 4 aylık bir diksiyon ve tiyatro eğitimi alan Ölçal, bu alanda yoğunlaşmak istediğini belirtiyor. Şan eğitimi de alacağını kaydeden Naz Ölçal, çevresinden de büyük destek aldığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Hiç kötü bir yorum almadım. Arkadaşlarım bana destek çıkıyor. Bu yüzden yaptığım çalışmaların devamı gelmek zorunda. Bunlarla birlikte ileride en hassas olduğum konulardan biri olan kadına şiddet meselesiyle ilgili projelerde de yer almak istiyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Şebnem Ferah hayranlığı lise öğrencisini besteci yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER