Sedat Şahin grubuna yönelik operasyonda 3 kişi tutuklandı


İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul ve Samsun'da, Sedat Şahin'in liderliğinin yaptığı iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 3'ü tutuklandı. Şahin'in oğlu ve amcasının oğulları serbest kaldı.

Operasyonda gözaltına alınan 19 kişiden 11'i önceki dün İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Önder Yaman tarafından sorgulanan şüpheliler Erkan Şahin, Mehmet Şahin, Mustafa Tuna Gülümsel, Serkan Durna, Volkan Aykaç, Şehmi Şahin, Özgür Orhan, Bilgin Önder, Serkan Güngördü, Eyüp Atmaca ve Orhan Aslanoğlu 'Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütü yönetmek, üye olmak, silah kanununa muhalefet' suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimiliği'ne çıkan şüphelilerden Mustafa Tuna Gülümsel, Serkan Durna ve Volkan Aykaç 'suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olmak' suçundan tutuklandı. Serbest kalan 8 şüphelilerden Erkan Şahin ve Mehmet Şahin'e yurt dışı yasağı ve imza şartı kondu.

Mahkemede ifade veren Sedat Şahin'in oğlu Erkan Şahin, "Ben yüksek öğrenim görmüş bir insanım. Babam beni yasa dışı işlerden uzak tutmuştur. Zaten birçok hastalığım var. Tedavi görmekteyim. Evimden dahi çıkmayan ve bir iş yapmaya mecalim yoktur." dedi. Saral ailesi ile ilgili eyleme yönelik bir çalışma yapıldığına dair bilgisi olmadığını söyleyen Erkan Şahin, "Silahlı suç örgütünün yöneticisi olmam mümkün değildir. Sağlığım buna elverişli değildir. Kimseye örgüt yöneticisi olarak herhangi bir emir ya da talimat vermedim." diye konuştu.

Sedat Şahin'in amcasının oğlu Mehmet Şahin da suçlamaları kabul etmedi. Sedat Şahin'le akrabalık ilişkisi dışında bir iş ilişkisi olmadığını belirtti. Yasadışı herhangi bir işle uğraşması için bir sebep bulunmadığını söyleyen Mehmet Şahin, "Öldürülen Vedat Şahin de amcamın oğludur. Bir kısım arkadaşlarımın ve dostlarımın beni arayarak telefon konuşmaları sırasında bu eylemi Yakup Saral'ın yaptığını söyledikleri hususu doğrudur. Ancak ben Burhanettin Saral ve adamlarına yönelik bir eylem hazırlığı yapıldığını duymadım. Böyle bir hazırlığın içinde de olmadım." ifadelerini kullandı. Burhanettin Saral ve adamlarına yönelik eylem hazırlığına ait olduğu iddia edilen fotoğraflar ve belgelerle de bir ilgisi olmadığını ifade eden Mehmet Şahin, "Kimseyi arayarak yasadışı bir iş için emir ya da talimat vermedim. Örgüt yöneticisi olma suçunu kabul etmiyorum." dedi.

Şüphelilerden Mustafa Tuna Gülümsel, "Vedat Şahin ve Ferdi Topal'ın öldürüldüğünü öğrenince hastaneye gittim. Basından takip ettiğim kadarıyla eylemi Saralar grubunun gerçekleştirdiğini öğrendim. Saral grubu ile hareket eden Mert Altan Sarıyıldız'ın benimle ilgili bilgi topladığını öğrenince polise başvurdum. Kendime çelik yelek alıp kullanmaya başladım." diye konuştu.

Sedat Şahin'in amcasının oğlu Şehmi Şahin de, "Vedat Şahin'in öldürülmesinden sonra bazı arkadaşlarım beni arayarak faillerin yakalandığını söyledi. Ben de onlara devletin işini yaptığını söyledim. Vedat Şahin ve Ferdi Topal'ın öldürülmesi olayından sonra tedirgin olduğum için sokağa dahi çıkmaktan korkmaktayım." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Sedat Şahin grubuna yönelik operasyonda 3 kişi tutuklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER