Sedef Kabaş'tan Bülent Keneş'in tutuklanma istemine tepki

Tweetten ağır cezada yargılanıp beraat eden gazeteci Sedef Kabaş, Today's Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in attığı tweetler nedeniyle tutuklanmasının istenmesine tepki gösterdi.

Sedef Kabaş'tan Bülent Keneş'in tutuklanma istemine tepki

Bülent Keneş'in attığı tweetler nedeniyle tutuklanmasının istenmesine tepki gösteren Kabaş, "Dünyanın hiçbir yerinde tweetten tutuklama talebi yoktur. AKP’nin özgürlüklerinden boğuluyoruz." dedi. 

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Sedef Kabaş, AK Parti’nin iktidara gelirken vaat ettiği 3Y’yi hatırlattı. Kabaş, “Yolsuzluğu, yoksulluğu, yasakları bitirme vaadiyle geldiler. Kıdemli gazeteciler, darbe dönemlerini yaşamış insanların söylediklerine göre, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle büyük bir baskı yaşanmamış. Her anlamda baskı var. İletişim anlamında kendini televizyonda, gazetede, sosyal medyada ifade edemiyorsun. İfade ettiğinde suçlu duruma düşüyorsun. Gazeteni dağıtmıyor, gazeteciyi işten çıkarttırıyor, tweet atana hapis cezası istiyor, yetmiyor adam gönderiyor dayak attırıyor, yetmiyor yargıyla dövmeye çalışıyor, hapsediyor. AKP’nin özgürlüklerinden boğuluyoruz. Yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları zirveye çıkardılar. Bu hükümet bunları bitirdiği için değil zirveye çıkardığı için bunlarla anılacak.” diye konuştu. 

Attığı bir tweet nedeniyle, yaptığı bir yorum nedeniyle insanların tutuklanmasının açıklanamayacağını ifade eden Kabaş, şöyle devam etti: “Hukuk adalet için vardır. Adam gazeteciyi takip ediyor, dayak atıyor serbest kalıyor. Gazeteci tweet attığı için tutuklama istemiyle yargılanıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünyanın hiçbir yerinde bunu açıklayamaz.” 
<< Önceki Haber Sedef Kabaş'tan Bülent Keneş'in tutuklanma istemine tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER