Şehit anneleri şiddetli yağmur altında kabir ziyareti yaptı


Antalya'da şiddetli yağan yağmura şehit anneleri çocuklarının kabrini ziyaret edip Fatiha okudu.

Kurban Bayramı arifesinde mezarlıklar ve şehitlikler vatandaşların akınına uğradı. Antalya Uncalı Mezarlığı'ndaki asker ve polis şehitliği de ilgi gören yerlerdendi. Öyle ki şiddetli yağmur bile şehit yakınlarına ve vatandaşlara engel olamadı. Birçok insan şehitlikleri şakır şakır yağan yağmur altına ziyaret edip dua okudu.

Şiddetli yağmura aldırış etmeden şehit oğlunun mezarını ziyaret edenlerden biri de Gülsen Kaya idi. Oğlu Akın Çağlayan'ı 1997 yılında Elazığ Palu'da teröre kurban veren acılı anne, diğer evlatları ve torunlarıyla birlikte Antalya Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti. Yağan yağmura aldırış etmeden şehit oğlu Akın Çağlıyan'ın mezarı başında dua eden Gülsen Kaya, 17 yıldır her bayramda ve cuma günleri oğlunun kabrini ziyaret ettiğini söyledi. Şiddetli yağmura aldırış etmeyen Kaya, "Burada canımız var, çocuğumuz var. Yağmur yağışına rağmen geldik." dedi.

Aynı mezarlık içinde yer alan Polis Şehitliği de vatandaşlar tarafından ziyaret edildi. Geçtiğimiz günlerde teröristlerin Hakkari-Van karayoluna döşediği mayının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan polis Serkan Çölkesen'in mezarını ziyaret edenler Fatiha okudu.

25 YILDIR ŞEHİT MEZARLARINI SULUYOR

Şehitliklerde zaman zaman ilginç durumlar da yaşanabiliyor. Onlarda biri de Çorumlu Cuma Karaman. Karaman ilerleyen yaşına rağmen 25 yıldır şehit mezarlarını suluyor. Elindeki bidonla önce asker, ardından polis şehitlerin mezarlarına su döken Karaman, bunu inancının gereği olarak yaptığını söylüyor. Büyüklerinden öyle gördüğünü ifade eden Karaman, "Bunlar bizim için can verdi. Her bayram gelip hepsine su dökerim. Yağlı kurşun yiyince ciğer yanıyor. En büyük sevap su derler." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit anneleri şiddetli yağmur altında kabir ziyareti yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER