Şehit madenci eşi: Eşim madeni benden daha çok severdi


Manisa'nın Soma ilçesinde 301 işçiye mezar olan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait Eynez maden ocağındaki faciada eşi Başmühendis Mehmet Efe'yi kaybeden Meliha Efe, "Eşim madeni benden daha çok severdi." dedi. Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden Soma davasının beşinci duruşmasının yedinci celsesinin öğleden sonraki bölümünde, Efe müşteki olarak dinlendi.

Başmühendis olarak görev yapan eşi Mehmet Efe'yi kaybeden Meliha Efe, gözyaşları içerisinde ifade verdi. Daha önceki ifadelerde eşini suçlayıcı sözlerin kullanıldığını ve bunların kendisini çok incittiğini dile getiren Efe, "Ben bunlara katılmıyorum. Son zamanlarda çok yoğun çalışıyordu. Ben rahatsızlandığımda, hastaneye götürmesini istediğimde bile beni hastaneye götüremedi. Eşim madeni benden çok seviyordu, benden daha çok önem veriyordu. Eşime güveniyorum. Eşim o anda içeriden kurtulabilir ama o, işçileriyle kalmayı seçti." dedi. Eşinin sadık bir çalışan olduğunu sözlerine ekleyen Efe, "Eşim ona ne denirse onu yaptı. Mesai saatleri dışında bir problem olduğunda onu ararlardı, o da Akın Bey'le görüşüp ona göre hareket ediyordu." dedi.

'AŞKIMIZI DEĞİL, İŞÇİLERİNİ DÜŞÜNDÜ'

Eşinin işine çok düşkün olduğunu, bu yüzden neredeyse kardeşinin düğününe bile gidemeyeceğini sözlerine ekleyen Efe, "Benim kardeşimin düğününe gelemeyecek durumda olduğu bile oldu. Evimizi değil, yuvamızı değil, aşkımızı değil, işçilerini düşündü. O gün oradan çıkabilirdi. Oradan kurtulsaydı bile ölen işçileri yüzünden ölürdü." diye konuştu.

'O ÖGRETMENE ÇOCUKLARI VERMEYELİM'

Daha sonra yine müşteki sıfatıyla dinlenen, madende hayatını kaybeden elektrik ustası Ferhat Tokgöz'ün eşi Hidayet Tokgöz, eşinin kazadan önceki son zamanlarında eve çok yorgun geldiğini, kendisine kömürün sıcak çıktığını, bunaldıklarını söylediğini aktardı. Öğretmen olduğunu belirten Tokgöz, "Öğrencim bana bir resim getirdi. Resimde gözü yaşlı bir kadın vardı. 'Kim bu?' diye sorduğumda, 'Sizsiniz öğretmenim.' diye cevapladı. Düşünebiliyor musunuz? Öğrencilerim, benim gözü yaşlı resimlerimi çiziyor. Aileler bana öğrencilerini emanet etmek istemiyor. 'O öğretmenin psikolojisi bozuk, çocukları vermeyelim.' diyor." şeklinde konuştu. Çocuklarının en güzel yaşlarda babasız kaldığını sözlerine ekleyen Tokgöz, "Benim iki çocuğum var. Çocuklarımız intikam duygusuyla büyüyor. Belki bunlara değil ama bunların çocuklarına zarar verirler diye korkuyorum. Çocuklarımız ileride belki katil olacaklar." dedi.

Tokgöz'ün ardından müştekiler Seher Duman, Duygu Çolak, Bayram Şevik, Bayram Şahin, Nursel Kocabaş, Naciye Kaya, Pınar Gezer, Nagihan Yılmaz ve Şerafettin Akbulut da ifade vererek, şikayetçi olduklarını söyledi. Duruşma, müştekilerin dinlenmesiyle devam ediyor.madenci-esi-Esim-madeni-benden-daha-cok-severdi-1971170.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Şehit madenci eşi: Eşim madeni benden daha çok severdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER