Şehit polis memuru dualarla son yolculuğuna uğurlandı


Şırnak'ın Cizre İlçesinde 12 Eylül tarihinde terör örgütü PKK'lılarca yola döşenen mayının infilak ettirmeleri sonucu ağır yaralanan ve 11 gün sonra GATA'da şehit olan polis memuru 23 yaşındaki Ahmet Unkun'ın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Cenaze töreninde, şehit babasının elini öpen bir kişi, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, yeter artık yeter, her gün kan akıyor yeter' diyerek teröre tepki gösterdi.

Cizre'de 11 Eylül'de PKK'lıların yola döşedikleri mayını zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatmaları sonucu 4 arkadaşıyla birlikte yaralanan özel harekat polisi Ahmet Unkun, tedavi gördüğü GATA'da dün vefat etti. Şehit polis memuru için bugün memleketi Kahramanmaraş'ta cenaze töreni düzenlendi. Şehidin cenazesi, öğle saatlerinde askeri kargo uçağıyla memleketi Kahramanmaraş'a getirildi.

Havaalanında, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5. Zırhlı Tuğay Komutan Yardımcısı Uzay Şahin, şehidin babası Adem, annesi Cemile, kardeşleri ve protokol üyeleri tarafından karşılanan şehit Unkun'un Türk bayrağına sarılı naaşı, bir süre meslektaşlarının omuzunda taşındı. Daha sonra cenaze aracına konan Unkun'ın naaşı Ulu camine getirildi. Şehit için burada cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin babası Adem Unkun oğlunun tabutunun başına gelerek fotoğrafını öptü, yüzüne sürüdü, şehit babasını polisler teskin etti. Sinir krizi geçiren anne Cemile Unkun'a ise sağlık görevlileri müdahale etti.

Cenaze namazının ardından tabutun önüne gelerek şehit babası Adem Unkun'ın elini öpen bir vatandaş ise 'Şehitler ölmez vatan bölünmez, yeter artık yeter, her gün kan akıyor yeter' diyerek teröre tepki gösterdi. Kimliği belirsiz kişiyi polisler cami bahçesinden uzaklaştırdı.

Cenaze törenine katılan kalabalık ise cenaze aracının geçişi sırasında bayrak açıp 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez, Kahrolsun PKK 'sloganları attı. Bu sırada yaşanan izdiham nedeniyle çevik kuvvet polisiyle vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Bekar olan şehit polis memuru Ahmet Unkun'ın cenazesi, öz geçmişi okunup öğle namazı müteakibinde İl Müftüsü Muhammet Gevher tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak cenaze aracına kondu. Şehidin cenazesi, daha sonra Şeyh Adil asri mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit polis memuru dualarla son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER