Şehit polis memuru, silah arkadaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı


Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'nde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Ebubekir Durmuş, Adana'da gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Dün akşam saatlerinde havayoluyla Adana'ya getirilen şehit polisin cenazesi, bugün öğlene doğru Devlet Hastanesi morgundan alınarak Yüreğir ilçesi Kiremithane mahallesindeki baba evine götürüldü. Burada şehidin yakınları ve mahalleliden helallik alındı.

Ev önünde dualar okunurken, şehidin 1.5 yıllık eşi Aysel ise cenaze aracının ön kısmında gözyaşı döktü. Acılı eş, şehidin parkasını ise üzerinden çıkarmadı.

Şehit polisin cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Buruk Mezarlığı'na götürüldü. Araçtan indirilen şehidin naaşı, cenaze namazına kadar morgda bekletildi. Şehidin naaşı burada annesi Ayşe ile babası Ahmet'e gösterildi. Bu esnada şehidin kardeşi feryatlar ederek gözyaşı döktü. Şehidin görev arkadaşları ise birbirlerine sarılarak acılarını paylaştı. Fenalaşan acılı anneye, sağlık ekipleri müdahale etti. Acılı anne sedye ile ambulansa götürülerek burada sakinleştirici yapıldı.

Cenaze daha sonra tören ekibinin omuzlarında musalla taşına götürülürken, cenaze namazını Müftü Arif Gökce kıldırdı. Helallik alınmasının ardından şehit polisin naaşı Diyarbakır'dan gelen görev arkadaşları tarafından omuzlarda cenaze aracına götürüldü. Cenaze giderken, arkadaşları da tabutun yanından ayrılmadı.

Şehidin naaşı daha sonra Buruk Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Polis Memuru Ebubekir Bayrak'ı son yolculuğunda, 20 gün önce beraberce teröristlerce çatıştıkları sırada kolundan yaralanan özel harekat polisi arkadaşı da yalnız bırakmadı.

Cenaze törenine Vali Mustafa Büyük, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, milletvekilleri, şehidin silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit polis memuru, silah arkadaşlarının omuzlarında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER