Şehit Resul Kocaoğlu Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı


Şırnak'ın Silopi ilçesinde polis aracına düzenlenen saldırı sonucu şehit olan Özel Harekat Polisi Resul Kocaoğlu Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit polis memuru için Elazığ Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Düzenlenen devlet töreninin ardından öğle namazına müteakip Mevlana camisinde cenaze namazı kılındı. Şehit polisin babası Ali Kocaoğlu metanetini korurken yakınları ağıtlar yaktı. Şehit polisin kardeşleri cenaze namazına özel harekat polislerinin kıyafetlerini giyerek katıldı. Vatandaşlar teröre tepki gösterdi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde şehit olan Özel Harekat Polisi Resul Kocaoğlu'nun cenazesi ilk olarak resmi törenin düzenlendiği Elazığ Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Şehit Kayaoğlu için saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, "Hain bir saldırı neticesinde vatanımızın bir evladını daha şehit verdik. Acımız derin, öfkemiz büyüktür. Şehidimizin kanı yerde kalmayacak bunun hesabı mutlaka sorulacaktır. Vatanın birlik bütünlüğünü kamu düzenini bozarak kaos ortamı oluşturacak eylemler bizleri asla yıldırmayacaktır." dedi.

Vali Murat Zorluoğlu ise "Bu mukaddes topraklarda var olmanın ve huzur içinde yaşamanın bedeli maalesef hep ağır olmuştur. Resul Kayaoğlu ne ilk şehidimiz, ne de son şehidimiz olacaktır. Bu milletin, memleketin şanını, şerefini, onurunu, namusunu ayakta tutabilmek büyük fedakarlıklar yapılarak ve binlerce şehit verilerek sağlanabilmiştir. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki biz millet olarak, birlik, beraberlik, kardeşlik, hak ve merhametten asla vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Törenin ardından şehidin cenazesi Mevlana camine götürüldü. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı cenaze aracına götürülürken yakınları fenalık geçirdi. Vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı ve teröre tepki gösterdi. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı tekbirler ve dualarla uğurlandı. Şehit polis Kovancılar ilçesine bağlı Aşağıköse köyünde toprağa verildi.

Öte yandan şehit polis Kocaoğlu'nun 5 yaşındayken annesini kaybettiği ve tayininin Malatya'ya çıktığı öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Şehit Resul Kocaoğlu Elazığ'da son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER