Almanya'da interneti en çok Berlinliler seviyor


Almanlar ve Alman vatandaşı göçmenler haftada ortalama 40 saatini internette geçiriyor. Bu rakam Berlinliler arasında haftada ortalama 50 saate yükseliyor. Bu özelliğiyle başkent Berlin eyaletler arasında birinci sıraya yükselirken, internetin en az kullanıldığı eyalet olarak Bavyera ön plana çıkıyor. Bavyera vatandaşları arasında internet kullanım süresi 36 saat olarak belirlendi.

Almanya genelinde internet kullanım süresi sadece eyaletlere göre değil, kullanıcıların yaşına göre de farklılık arz ediyor. 18-24 yaş grubundakilerin internette sörf yaptıkları zaman dilimi Berlin ortalamasının da üzerine çıkıyor ve haftada 52 saate yükseliyor. 60 yaşındaki kullanıcılar dikkate alındığında ise rakam haftada 30 saate iniyor. Kadın erkek kategorisinde bir farklılık yok. Kadınlar da erkekler kadar internette geziniyorlar.

Almanlar ve Alman vatandaşı göçmenler internette dolaşırken en çok dizüstü bilgisayar kullanıyor. Dizüstü bilgisayarlar internet gezintilerinde henüz rakipsiz ancak akıllı telefonların başarı grafiği de giderek yükseliyor. Akıllı telefon ile internete girenlerin oranı yüzde 57'ye yükselmiş durumda. Akıllı telefonla internette dolaşma süresi ise haftada yaklaşık 18 saat olarak hesaplanmış. Araştırmada tablet kullanıcılarının oranı da araştırılmış. Saptanan oran yüzde 32. Öte yandan SMS olarak bilinen kısa mesaj da kullanılmaya devam ediliyor ancak mesajlar WhatsApp aracılığıyla gönderiliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da interneti en çok Berlinliler seviyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER