'Şehit yakınlarına 'karakterli', 'karaktersiz' diyen zihniyeti kınıyoruz'


Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Aksiyon İş) tarafından yapılan açıklamada, son 2 ayda 114 vatan evladının teröre kurban verildiği belirtilerek, "Sırf yaşadığı acıya inandırıcı bir izah istediği için şehit yakınlarını 'karakterli', 'karaktersiz' diye sınıflandıran zihniyeti de şiddetle kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Aksiyon İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Aksiyon İş), terör olaylarının tırmanması üzerine yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: "Milletimiz, son 2 ay içerisinde, 114 vatan evladını terör saldırılarında şehit verdi. Son olarak Dağlıca'da askeri konvoya düzenlenen saldırıda 16 askerimizi, Iğdır'da polis servisine düzenlenen saldırıda 12 polisimizi kaybettik. Öncelikle şehadete uğurladığımız evlatlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyoruz. Şehitlerimizin acılı anne-babalarına, yetim kalan yavrularına, eşlerine, kardeşlerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Emniyet Teşkilatımıza ve milletimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

SALDIRILARA TAAMÜDEN GÖZ YUMARAK FIRSAT VERENLERİ ŞİDDETLE LANETLİYORUZ

Bu hain saldırıları gerçekleştirenleri, gizli ve açık destekçilerini, terör üzerinden aşağılık çıkar hesapları yapanları, karanlık emellerini gerçekleştirmek için vatan evlatlarının canına kast edenleri, bu saldırılara taammüden göz yumarak fırsat verenleri, şiddetle lanetliyoruz. Allah'ın ve milletimizin laneti üzerlerine olsun. Milletimizin, her zaman olduğu gibi bugün de teröre karşı birlik ve beraberliğini bozmadan, sağduyu ve metanetini koruyarak gerekli cevabı en asil şekilde vereceğine, vatan evladının kanı üzerinden hesaplar yapanların da bütün hesaplarını da engin ferasetiyle bozacağına inancımız tamdır.

BABALARINI NEDEN KAYBETTİKLERİNİ SORGULAMA HAKLARI VAR

Milletin alın terini çalıp çırpanlar haram ve israflarla sefa sürerken, evlatlarını yokluk ve yoksulluk içerisinde büyüten anne babaların, bin bir umut ve hayalle kurduğu yuvası tarumar edilen gencecik hanımların, ağır hayat şartları karşısında en güvenli sığınağı elinden alınan yetim yavruların; evlatlarını, eşlerini, babalarını neden kaybettiklerini sorgulama hakları vardır. Bu nedenle, sırf yaşadığı acıya inandırıcı bir izah istediği için, şehit yakınlarını 'karakterli', 'karaktersiz' diye sınıflandıran zihniyeti de şiddetle kınıyoruz.

CENAB-I ALLAH BU MİLLETE DAHA FAZLA ACI YAŞATMASIN

Emekçi halkımız, yaşadığı acılar üzerinden hala şahsi çıkar devşirmeye çalışanlardan, terör gibi en ağır insanlık suçu karşısında dahi bir araya gelerek çözüm üretmekten aciz siyasetçilerden, bugüne kadar gerekli önlemleri almakta ihmali ve kastı bulunanlardan, hukuku ve demokrasiyi askıya alarak devlet kurumlarını felce uğratanlardan, bugün dahi terörle mücadele etmek yerine milletin müesseselerine, eğitim kurumlarına ve masum insanlara saldıranlardan elbette hesap soracaktır. Bu millete tuzak kuranların tuzakları er ya da geç kendi ayaklarına dolanacak, karanlık hesaplar içinde olanlar kendi karanlıklarında boğulacaklardır. Cenab-ı Allah bu millete daha fazla acı yaşatmasın." CİHAN
<< Önceki Haber 'Şehit yakınlarına 'karakterli', 'karaktersiz' diyen... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER